Какво определя мъжествеността днес?

Man’s World

Британска анкета потърси отговор на въпроса какво определя мъжествеността в наше време и първото място с 42 процента зае лоялността към приятелите, съобщи „Daily Record“.

Други важни качества за съвременния мъж са вярността към партньорката (37 процента), да отваря вратата и за двата пола, да участва в домакинската работа (27 процента), да бъде равностоен родител – 26 процента. Те заемат от второто до 5-ото място.

Макар и в списъка да фигурират умения, смятани от край време за проява на мъжественост, като да можеш да сменяш автомобилна гума (15 процента) или контакт (16 процента), повечето важни характеристики не са традиционни.

На шесто място, например, е да знаеш кога да държиш устата си затворена. На седмо – да се грижиш за добрата си физическа форма, а на осмо – да не се страхуваш да плачеш. След това идват смяната на памперсите и разговорите за чувствата.

От 11-о до 20 място са самоувереността, да не препиваш, да можеш да опечеш месо, да си начетен, да не ревнуваш. Чак след това са смяната на контакта и гумата (16-о и 17-о място).

Сред важните характеристики на съвременния мъж са да се ориентира добре без GPS, да приеме да не работи, за да си гледа децата, да носи бебето на улицата в слинг.

Анкетата е направена само сред мъже от Quest TV. Според 58 процента от участниците животът на мъжете е по-лесен в съвременния свят. Същото мислят и 68 процента от запитаните жени в допълнителна анкета.

Почти две трети (62 процента) от представителите на силния пол са казали, че мъжът трябва да осигурява хляба в семейството, при 46 процента от жените.

Мъжката зона
Добави коментар