Какво е тантричен секс?

Лайфстайл

Когато чуем “тантричен секс”, се сещаме за страст, продължаваща с часове. Корените на тази практика се намират в Индия и Табет и датират от VII век. Тя представлява древен набор от езотерични ритуали и принципи, които усъвършенстват духовността, съзнанието и съчетават мъжката и женската енергия в едно цяло.

Тантричният секс ангажира по автентичен начин всяка мисъл и емоция в името на настоящия момент и безграничното удоволствие. Чрез него се преодоляват физическите и емоционални прегради и се откриват нови начини за комуникация и укрепване на отношенията.

Тантричният секс се основава на настоящия момент и на силната връзка с партньора ви. При него е важно осъзнаването на сакралността на акта и фокусирането в размяната на сексуални енергии помежду ви. Целта му е не само оргазъм, но и насладата по време на достигането му, удоволствие, което носи още по-голямо удоволствие.

За да пристъпите към този акт трябва да преодолеете всеки дискомфорт, да се освободите от всички лоши мисли и чувства и да се съсредоточите върху самото изживяване.

Първото и най-важно нещо, което трябва да направите, е с партньора си да се гледате в очите. Очите са входът към душата. Гледайте се, колкото време е нужно, дори и да е малко неловко в началото.

Отпуснете ли се, връзката помежду ви е установена. И точно това е целта. Старайте се погледите ви да са един в друг постоянно. Дишането също е от значение. Синхронизирайте се.

Поставете ръцете си върху сърцата си, за да усетите техния ритъм. Връзката ви ще се засилва. Правете нещата бавно. Докосвайте се един друг там, където знаете, че обичате. Говорете, ако искате. Но всичко, което казвате, трябва да идва от сърцето ви.

Целувайте се – бавно и чувствено. Ако желаете, може да се масажирате, но без да достигате до оргазъм. Последната стъпка е сексът. Той отново трябва да е бавен и в такива пози, които не изключват зрителния контакт помежду ви. Слейте телата, енергиите и умовете си в едно и опознайте другата страна на удоволствието.

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона