Какво да правите след болезнена раздяла?

Любопитно

Раздялата е гадна и болезнена. Независимо от причините за нея, независимо колко дълга е била връзката, независимо дали я искате вие или половинката ви.

Може и да ви изглежда невъзможно, но можете и ще преодолеете този момент. Най-лесно е да потънете в мъка и самосъжаление, но така само ще си навредите още повече.

Вместо това, ви предлагаме няколко съвета за справяне със ситуацията. Наясно сме, че няма да се случи за миг и като с магическа пръчица, но промяната на мирогледа може да ви помогне да превъзмогнете случващото се.

1. Признайте, че не сте добре

Първата стъпка към преодоляването на проблема е да признаете, че той съществува. Не можете да дадете воля на тъгата си, ако не приемете, че изпитвате такава. Таейки я в себе си, вие не я оставяте да си отиде, а просто я прикривате, оставяйки я да гние и в крайна сметка да ви разяде. За мъжете това е особено трудно, тъй като те са свикнали, че, излагайки своите чувства, проявяват слабост. За да продължите напред, трябва да признаете, че ви боли.

2. Спрете да се обвинявате

В една връзка има двама души. Това означава, че за прекратяването ѝ, вина носят и двете страни. Ако мислите само и единствено за своите грешки, това не само ще ви попречи да си спомняте хубавите моменти заедно (каквито със сигурност сте имали), но и ще ви държи само в миналото, пречейки ви да изживеете пълноценно бъдещето.

3. Блокирайте бившата

Точно сега! Не отлагайте! Важно е в началните етапи на раздялата да ограничите максимално контактите с бившата, така че действайте! Навсякъде, където тя има профил и вие знаете за него. Изтрийте и телефона ѝ. Това ще ви помогне да преодолеете желанието си да влезете в контакт с нея и няма да виждате публикациите ѝ. Дори и да сте се разбрали, че ще останете приятели, имате нужда от период на адаптиране. Чувствата не се трансформират от любовни в чисто приятелски с едно споразумение. Поне ние не знаем да става така.

4. Не се изолирайте

Мъжете не обичат да споделят неуспехите си и да искат помощ, но изолацията ще ви накара да се чувствате още по-зле. Говорете с приятелите си за емоциите си и те ще намерят начин да ви окажат подкрепа. Все пак, не изпадайте в крайности. Приятелите не са терапевти и не са длъжни да слушат и да участват в разговори единствено за бившата ви половинка.

5. Гледайте на раздялата си като на урок

В момента може да звучи твърде нереално, но тази болка ще ви бъде от полза в бъдеще. И когато отново започнете да се срещате с някого, ще сте по-наясно със себе си и отношенията, които искате да имате. Вие сте това, което сте, благодарение на своите драматични и прекрасни преживявания и всеки човек, с когото сте имали отношения, допринася за изграждането на този образ. И помнете: всеки край е ново начало!

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона