Какво да правите, ако бебето ви не спира да плаче?

Ти и Тя

Бебетата са сладки, но ако не са ваши. Прекрачат ли прага на дома ви, спокойствието си тръгва от него със скоростта на светлината и няма никакви изгледи скоро да се върне. Новият член на семейството изглежда мрази всичко – дрънкалките си, леглото си, майка си и вас.

Лекарите имат термин, за да оправдаят непрестанния плач – “колики” и в него като че ли са събрани всички сълзи на света. Бебето плаче, когато е гладно и когато не е, когато му се спи и когато не му се, когато го държите и когато не го, когато му е светло и когато му е тъмно, когато му е студено и когато му е горещо. Това малко същество изглежда изпълнено с ярост към всичко, което го заобикаля.

Какво можете да направите в такъв случай? Ами, като повечето мъже – просто избягайте далеч и излъжете, че сте в командировка. Но не забравяйте, че и жена ви е човешко същество, има предел на силите си и това дете е и ваше. Бабите и дядовците също не са вариант, защото обикновено са твърде далеч или твърде заети, а и вече са минали през този ад с вас – не са длъжни да го изживяват повторно.

Е, затова пък ние сме наблизо и с няколко ценни съвета. За да сме съпричастни, прекарахме няколко безсънни нощи, ровейки се из женски форуми, книги, стари колкото света и разпитахме няколко оцелели бащи в многодетни семейства. Ето какво успяхме да извлечем:

1. Сешоар, духалка, прахосмукачка

Звучи странно, но явно работи. Повечето бебета се приспиват от шума на тези електроуреди, а ако това приспива тях, няма как и вие да останете будни за дълго.

2. Люлеене

И без това отделяте твърде много време на ръцете във фитнеса. Само не забравяйте да ги редувате.

3. Пеене

Бебето все още не е чувало добри певци, така че в името на съня ще трябва да го пробвате.

4. Слушане на музика

Тук вкусовете ви може и да се припокрият. Но не го гарантираме. Изпробвайте всякакви стилове, нищо не губите. А и май е по-приятно от прахосмукачката.

5. Возене

Доста бебета заспиват, когато се возят в кола. Това не го препоръчваме, защото по-голяма е вероятността вие да заспите първи.

6. Решението трябва да откриете сами

Ако никое от гореизброените не ви помогне, много жалко. Все пак, имате нашето съчувствие. И ако откриете друг вариант, не се колебайте, а го споделете с останалите изтормозени бащи.

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона