Какво би се променило, ако откажете алкохола?

Любопитно

Подходящо време за отказване на алкохола НЯ-МА. Просто няма.

Всеки ден крие в себе си празници, провали, успехи и безброй други поводи, които изискват присъствието на минимум две питиета.

Ние ви показваме промените, които ще забележите, отказвайки се от акохола, а вие ще поставите на везните предимствата и недостатъците на любимите си спиртни напитки и ще решите дали си заслужава да се откажете от тях.

1. Състоянието на кожата

Алкохолът води до разширяване на кръвоносните съдове в близост до кожата, което причинява трайни зачервявания. Те изчезват, когато спрете да консумирате алкохол. Освен това той причинява дехидратация, което уврежда състоянието на кожата. Но отказвайки го и приемайки много вода, кожата може да възстанови естествения си вид.

2. Зависимостта

Алкохолът е най-големият и най-достъпният наркотик в наши дни. Също така битува мисленето, че всеки повод трябва да се полива с обилно количество питиета. Това е причината да си мислите, че ако го няма, купонът няма да е на ниво и всички ще са недоволни. Изобщо не е вярно. В началото може да ви се струва странно, но с времето желанието за пиене ще изчезне.

3. Сънят

Алкохолът е пряко свързан със съня. Когато пиете, се будите много по-често през нощта. Не говорим за моментите, в които сте толкова пияни, че не се събуждате изобщо. Но и в тези случаи качеството на съня е много по-лошо. Спрете ли да пиете, ще се чувствате много по-отпочинали и заредени с енергия, дори и да спите по-малко часове.

4. Гладът за сладко

Да, отказът от една зависимост се лекува с друга такава. Когато спрете да пиете, нивата на кръвната захар спадат драстично и тялото ви може да започне да търси други източници. Например – сладки неща. Естествено, това не означава че трябва да изяждате целия щанд със сладкиши в магазина. Има достатъчно здравословни алтернативи.

5. Приятелският натиск

Компанията ви, а и не само тя, ще гледа на отказа ви с недоумение. След това ще ви спукат от подигравки, а накрая може и да се откажат да излизат с вас. В такива моменти откривате истинските си приятели и неща като това дали пиеш или не изобщо не трябва да са от значение за отношенията ви.

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона