Как успешно можете да „залъжете“ желанието си за сладко?

Man’s World

Усещате ли как в момента, в който решите да започнете нов хранителен режим и да спрете сладкото, веднага започвате да си мечтаете за голяма шоколадова торта?

Десертите са голямо изкушение, което асоциираме с повод за празнуване и самовъзнаграждаване. Има няколко малко известни метода, с които ще овладеете желанието си за сладко.

Изпийте чаша вода. Вдишайте и издишайте дълбоко поне 5 пъти. Раздвижете се, дори една кратка разходка е достатъчна.

Ако сте гладни, хапнете нещо здравословно (изберете нещо, което наистина да ви засити, една ябълка няма да е достатъчна). Удачни замесители на шоколада и тестените десерти са парченца ябълка с фъстъчено масло, пресни плодове и ядки, чай със сладък вкус (например ванилия).

Погрижете се за менюто ви, по-специално за основните хранения. Всяка порция трябва да съдържа достатъчно количество протеин и полезни въглехидрати, за да бъдете сити по-дълго.

Предварително приготвяйте няколко леки закуски, за да не се налага да посягате към вредните захарни изделия, когато почувствате глад.

Да се откажем от сладкото е голямо предизвикателство, защото десертите са навсякъде около нас. Споделете на приятелите и близките си за новите положителни промени, които желаете да внесете в живота си. Нещо повече, поискайте от тях да ви подкрепят и да ви помогнат да се справите с трудностите.

– Източник: edna. bg –
Мъжката зона
Добави коментар