Как ще се развитият на компютърните игри в следващите години?

Лайфстайл

Едва ли има човек, който поне веднъж в живота си да не е изгубил няколко часа в забавление пред конзолата с добрия стар Супер Марио. Мнозина не са подозирали, че един ден ще могат да продължат забавлението на мобилния си телефон, да го превърнат в още едно устройство за забавление, да запаметяват прогреса си в интернет пространство, познато още като облак. През последните години се оказа, че човек може да създаде електронна валута, чиято стойност да постави на колене всяка уважаваща себе си банка. И най-важното е, че всичко това е само малка част от предстоящите промени.

Гейминг обществото се намира във фаза, в която най-безумните фантазии на разработчиците могат да се случат в рамките на няколко години. Това е възможно с помощта на бързо променящата се технология, сериозната подкрепа от науката и факта, че този сектор винаги е отворен за нови предложения. С какво разполага всеки потребител към настоящия момент? Нека започнем от факта, че всеки от нас притежава в пъти по-мощна изчислителна техника в джоба си, спрямо компютрите, с които NASA е разполагала за изстрелването на спътници.

Графичните процесори имаха нужда от няколко години, за да предоставят нова визия и особено близко до реалността преживяване. Какво следва? На този етап можем да бъдем сигурни, че следващата налагаща стъпка ще е насочена към стрийминг услугите. Дългоочакваните 5G връзки ще позволят на всеки почитател не само да следи най-важните събития, но дори и да стриймват своите собствени постижения.

Не трябва да забравяме, че електронните спортове повишават своя зрителски интерес с всяка изминала минута и от няколко години претендират за олимпийско признаване. Зрителският интерес към професионалната игра също може да се измерва с милиони за даден турнир, а от анализа на silentbet за winbet разбираме, че платформата предлага стрийминг за всеки голям турнир. Бяха необходими няколко години, за да може изкуственият интелект да опознае потребителите, да започне да комуникира по-свободно и да ни разбира. На този етап можем да забележим, че все повече устройства започват да говорят най-различни езици и да разбират дори жаргонни термини.

Това, което предстои за геймърите е да се пренесат във виртуална реалност, в която да партнират не само с истински играчи, но и със значително по-интелигентни НПС-та или така наречените – компютърни играчи. Виртуалната реалност ще разшири значително погледа ни и ще даде пълна свобода на движение, можем да бъдем сигурни, че и към този момент побеждава най-големите гейминг екрани. Още по-добрата новина е, че все повече потребители участват в разработката на нови заглавия. Не беше необходимо много време на индустрията, за да намери правилните хора и да използва правилните идеи.

И говорим за млади хора, чийто проекти тепърва ще се реализират. Не трябва да забравяме, че ако технологиите на бъдещето към този момент идват с особена цена и тепърва разгръщат потенциала си, в следващите десет години ще бъдат достъпни за абсолютно всеки. Мнозина си спомнят колко скъпо удоволствие бяха мобилните телефони и как днес са нещо необходимо и изключително достъпно.

В настоящия момент не можем да се насладим на чистата виртуална реалност, която би отключила много врати. Очилата все още идват със сериозна цена, но в близките десет години ще започнем да забелязваме наличието на все по-различни марки, които по нищо няма да отстъпват на популярния Oculus Rift. Експертите вярват, че комбинацията от стрийминг услуги и виртуална реалност ще бъдат следващият по-сериозен хит на пазара. Дори гледането на електронни спортове ще позволи на всеки зрител да избере най-горещата точка на играта.

Тази свобода ще гарантира още положителни емоции, а към момента феновете на електронните спортове могат да получат и бонуси от winbet за електронни спортове. Преди обаче да стигнем до еволюцията на виртуалната реалност, можем да се насладим на майсторството на професионалните играчи, които премерват сили на някои от най-популярните заглавия като CS:GO, League of Legends, Dota 2, FIFA и още много други.

Тези заглавия може да се разглеждат като платформа за гладиаторски сблъсъци и демонстрация на умения, които най-вероятно няма да видите никъде другаде. Не всички обаче са оптимисти относно бъдещите технологии. Можем да забележим, че не са малко критиците, които настояват стрийминг услугите, видео и аудио комуникацията, да изчистят някои основни проблеми, а едва тогава да се премине към следващата стъпка на технологичната еволюция. Прогнозите за следващите десет години не изглеждат никак лоши, а с темповете на технологията можем да бъдем сигурни, че срокът дори може да се съкрати.

Икономист по образование и журналист по призвание. Фен на мощните мотори и бързите коли. Работил е в някои от най-големите електронни медии у нас. Слуша рок и не крие, че сред любимите му банди са The Struts, Sonic Youth и Soundgarden.

Мъжката зона