Как мъжете могат да свалят килограми?

Man’s World

Жените може да са вманиачени в теглото си, но в днешно време все повече мъже обръщат внимание на външния си вид и килограмите си. Това е битка, която изисква непрекъснат труд и постоянство.

В началото съществени се оказват малките промени в начина на живот, които полагат основите на тази борба. Да, трудно е, но загубата на тегло не винаги трябва да е свързана с адски лишения и душевни изтезания.

Най-успешните хранителни режими не са свързани с гладуване, а са фокусирани върху дългосрочните резултати. Събрали сме най-важното в един кратък списък, който ще ви отведе до желания резултат и то без глад.

1. Поставете си ясна цел

Напишете какво наистина желаете и го сложете на видно място, за да ви мотивира. Ако искате да свалите килограми, се претеглете в началото и след това го правете всеки ден. Според проучвания ежедневните претегляния увеличават услията за отслабване. Правете си снимки периодично и ще останете изненадани от трансформацията.

2. Пийте много течности

Особено вода – тялото има нужда от нея, за да функционира правилно. Хубаво е да пиете по две чаши, половин час преди хранене. Това ще засили чувството ви за ситост и ще ви накара да ядете по-малко.

3. Намалете или премахнете въглехидратите

Преработените въглехидрати не спомагат за нищо, освен за създаването на благоприятна среда за натрупване на мазнини и особено около корема.

4. Яжте повече плодове и зеленчуци

Те засищат, съдържат много фибри и са нискокалорични. Въпреки съдържанието на фруктоза в плодовете, те не водят до качване на килограми.

5. Правете упражнения

Включете и тежести. Така ще изградите повече мускули, които от своя страна горят калориите. Тренирайте цялото тяло. Бъдете активни. Вървете до работа, използвайте стълбите, разхождайте се, играйте с кучето. Тези дейности може да не се вписват в тренировъчния ви план, но поддържат тонуса.

6. Следете храненията си

Има достатъчно мобилни приложения, които биха ви били полезни. Не пропускайте закуската или поне яжте повече в ранните часове на деня. Не пазарувайте гладни и правете списък, към който да се придържате в магазина, вместо да купувате каквото ви попадне пред очите. Разделяйте вечерята си с половинката и пропускайте десертите.

7. Намерете активни приятели

Заобиколете се с хора, които са физически активни и обръщат внимание на храната, която приемат. Това значително би спомогнало и за вашия личен успех.

8. Не се предавайте

Не всичко е на всяка цена. На всеки се е случвало да се провали. Но не е ли това повод да започнете отначало, с още повече воля и желание за успех?

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона