Как да спасим чистачките от замръзване?

Любопитно

Всяка година доста шофьори са изправени пред неприятен проблем – образуването на лед върху стъклото и чистачките, които всъщност трябва да го почистят.

Основният проблем е, че чистачките имат лошия „навик“ да замръзват към стъклото, така че в резултат гумените и други части могат лесно да бъдат повредени. Едно просто и достъпно средство ще помогне да се избегнат многобройни проблеми в това отношение.

Понякога през зимата стъклото на колата е покрито със сняг и лед, след което отново става практически чисто при подобряване на времето. Най-лошото от всичко при такива условия са многострадалните чистачки на предното стъкло.

Това е така, защото гумените им части замръзват. Това много пречи и изисква повече усилия и време за почистване. И най-важното, рано или късно може да се наложи да смените не само гумените части.

Много шофьори решават този проблем, като повдигат чистачките нагоре всеки път, когато оставят колата на улицата. Методът е добър, но не е лишен от недостатъци. Дори само защото редовният и продължителен престой в това положение е изпълнен с повреда на целия механизъм. Има обаче и друг. лесен начин за решаване на проблема.

Разбира се, можете да си купите някаква специална защитна смес. Всъщност проблемът може да бъде решен за минимална сума като си купите гъба за почистване на обувки, която е напоена със силикон.

Наложително е да вземете безцветна. След това третирайте с гъбата всяка чистачка, след което тя няма да замръзва. На стъклото също няма да има петна. Гъбата за почистване на обувки също така може да бъде използвана в салона и той да блесне.

Мъжката зона