Как да си отгледаме брада? (част 3)

Любопитно

Изминаха две седмици откакто решихме да се заемем с това начинание. Със сигурност за толкова кратко време няма как да се похвалим със сериозни постижения, но пък обърнахме внимание на някои основни стъпки как да си отгледаме брада.

Ако не сте от най-търпеливите, нямате ген за гъста брада или пък сърбежът е прелял чашата и бръсначът е прекратил всичко, поне се надяваме да сме били полезни с информацията за здравословните навици. Не са важни само за растежа на брадата. Предполагам, че ще се съгласите.

В случай, че сте от тези, които са решили да стигнат докрай, е време да видим какво ще правим, след като брадата е вече факт. За да допълва външния ни вид и да изглеждаме така, както желаем си е нужна поддръжка.

Обърнете внимание на кожата отдолу. Здравата и хубава брада расте най-бързо от добре поддържаната кожа под нея. Вероятно въобще не сте правили връзка между двете досега, но се оказва, че е много важно. Измивайте лицето си много добре поне сутрин и вечер и редовно хидратирайте кожата на лицето си. По този начин не само ще стимулирате растежът, но и ще промените излъчването си.

След като брадата вече е започнала да се оформя и свиквате с нея, можем да преминем към последната стъпка…

Използвайте правилните продукти за поддръжката ѝ. Няма да ви даваме съвети от сорта какви луксозни шампоани или скъпи масла трябва да си купувате. Шампоаните, които ползвате, за да къпете косата си, ще свършат идеална работа. Само внимавайте добре да изплакнете брадата си. Няма да е добре да е останало нещо по нея и да си съхне там. Най-малкото ще развали „изискания“ външен вид. Така ще поддържаме и кожата отдолу.

Добре е да използвате и масло за брада, за да я поддържате хидратирана. Не е необходимо да купувате такова, освен ако наистина не искате. Друг вариант е сами да си направите масло, за доста по-малко пари.

В крайна сметка, отглеждането на брада не е никак сложно нещо. Оставете я да расте, поддържайте я чиста и изградете здравословни навици.

Мъжката зона