Как да си отгледаме брада? (част 2)

Любопитно

Ако си мислиш, че си изоставен в бавното и мъчително състояние, в което може да изпадне всеки, дръзнал да не посяга към бръснача, грешиш. Твоят © Мустак не те е забравил и е готов да помага. Трябва да я отгледаме тази брада, нали?!

След само седмица сърбежът сигурно е започнал да се проявява от време на време, но стискай зъби. Това ще е за кратко. Фиксирай се върху крайната цел. Дължината не е още кой знае какво, но и за това има време. Миналия път си обещахме да сме търпеливи, а днес продължаваме с останалите стъпки как да си отгледаме брада.

Наспивай се, яж правилно и спортувай. Растежът на брадата се стимулира от няколко неща, които зависят от твоето общо здраве и благополучие.

Важно е да знаеш, че по-голямата част от този процес се случва през нощта, когато клетъчното делене достига своя пик. Ако не си почиваш достатъчно и не се възстановяваш напълно, няма как да очакваш да имаш хубава брада. Друг страничен ефект е намаленото кръвно налягане, което от своя страна води до намалено количество хранителни вещества, достигащи до крайната цел (фоликулите на косъмчетата). По-малко храна, по-слаб растеж. Спи по 7-8 часа всяка нощ и брадата ти ще е предоволна.

Не, че е по-малко важно, но трябва да обръщаш внимание на тренировките и балансираната диета от протеини, зеленчуци, пълнозърнести храни и мазнини. Много помагат.

Увеличи тестостерона си. Грижата за физическото здраве не само ще повиши притока на кръв и хранителните вещества, за които споменахме преди малко, но и ще увеличи количеството тестостерон в организма. Важен хормон, от който зависи растежът на брадата.

Ако обаче по природа нямаш лицево окосмяване, колкото и да повишаваш този хормон, не очаквай да се случат чудеса. ДНК… няма какво да направиш. Вероятно ще се появят някакви косъмчета или ще се запълнят неокосмените места по лицето, там където трябва да ги има, но едва ли ще можеш да се похвалиш с брада, с която би се гордял един викинг.

Дотук обърнахме внимание на това какво трябва и какво не трябва да правим, за да ни се случат нещата и да си отгледаме хубава и гъста брада. Следващия път ще започнем да я поддържаме. И помни, търпение…

Мъжката зона