Как да се справите със самотата по време на изолация?

Любопитно

Един неканен вирус нахлу в живота ни и го разтърси из основи. Без да искаме, промени всичко, до което се докосна, и забрани на нас да го докосваме повторно без дезинфектант.

Скри усмивките ни зад маски и ни отне възможността да се прегръщаме. Изолира ни от най-близките ни и ни изпрати на дълго пътешествие към самите себе си.

Но се оказа, че самотата не е по силите на всеки и точно към тях е насочена тази статия. Ето как да се справите с нея и да излезете от ситуацията без видими психически нарушения.

1. Говорете с колкото е възможно повече хора

Не с непознатите по улицата. Обществото все още робува на някои задръжки, а и сформирането на групи в този момент не е сред най-удачните действия. Имаме предвид онлайн. За какво иначе са ни тези технологии? Говорете с приятелите си от детството, с роднините, за които все не ви остава време, с колегите, с които така и не се опознахте.

2. Присъединете се към нови групи

За тренировки, за хранене, за ремонти, за спорт. Има толкова много възможности и групи, които може да сформирате или към които да се присъедините. Ще се учудите колко хора споделят интересите ви и колко мотивиращо може да се окаже това.

3. Преоткрийте природата

Ще кажете, че от 14-тия етаж на панелката няма как да стане, но ще ви опровергаем. Имате прозорец, нали? Дори и небето е природа. А то е толкова красиво напоследък. Просто го вижте.

4. Насладете се на пространството

Едва ли друг път ще имате възможността да гледате любимите си сериали, да играете любимите си игри, да слушате любимите си песни и да разполагате с цялото време за това. Насладете му се и не забравяйте, че самотата е временна. Докато пандемията отмине.

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона