Как да се справите с увисналата кожа след отслабване?

Любопитно

В повечето случаи загубата на тегло се свързва с позитиви: прилив на енергия, оформено тяло, по-малък размер дрехи и по-голямо самочувствие. Но отслабването крие и едно огромно предизвикателство, а именно увисването на кожата.

Според проучванията 70% от хората, които отслабват, се сблъскват с този проблем. Бързото сваляне на килограми не дава на кожата ни времето, от което тя се нуждае, за да приеме правилната форма.

Кожата има предел на еластичност и ако сте го преминали, качвайки прекалено много килограми, при свалянето им, тя няма да може да се събере достатъчно, което води до нейното увисване.

Естествено, най-добрият начин за справяне с отпуснатата кожа си остават хирургическите методи. Но до тях прибягват хора, претърпели масивна загуба на тегло.

Съществуват и множество други процедури, които стягат кожата и задействат производството на колаген. Масажите също са изключително приятен и ефективен метод за стимулиране на кожната еластичност.

Няма магически кремове, няма магически упражнения. Колкото и да ви убеждават в противното. Както при всичко останало и тук се изисква воля, търпение и постоянство.

А съветът ни е колкото прост, толкова и сложен: ако не искате увиснала кожа, не отслабвайте бързо и драстично. Избягвайте прекаленото излагане на слънчева светлина, ограничете тютюнопушенето, алкохола, наблягайте на плодовете, зеленчуците и храните с ниско съдържание захар и наситени мазнини, правете силови упражнения и се старайте да живеете без стрес.

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона