Как да се справите с мускулната треска?

Man’s World

Въпреки дискомфорта, всички тайно се радваме на мускулната си треска. Това е сигурно доказателство, че сме положили максималните усилия по време на тренировка и тялото ни го усеща.

Но някои болки в мускулите не се дължат просто на натрупването на млечна киселина, а знак, че сме ги подложили на шок.

Тези болки се появяват след изпълняване на по-трудни и непознати упражнения. Но за всяка болка си има лек, а ние ви даваме не само един и то веднага.

1. Яжте повече гъби

Гъбите притежават противовъзпалителни свойства, които са ефективни при някои мускулни болки. Полизахаридите в гъбите спогамат за намаляване на цитокиновите съединения, които причиняват възпаления.

2. Отидете на масаж

Масажите наистина помагат за облекчаване на мускулната треска. В същия момент масажите стимулират митохондриите в клетките, насърчават клетъчните функции и тяхното възстановяване.

3. Купете си ролка от пенопласт

Този “уред” може да не е сред най-мъжките притежания, но с тежка мускулна треска ще сте благодарни, че го имате. Търкалянето на такава ролка намалява отичането на мускулите, тяхната чувствителност и подобрява заздравяването на тъканите.

4. Вземете леден душ

Ледените душове намаляват разграждането на тъканите и облекчават болките в мускулите. Най-малкото, защото не мислите за нищо друго, освен за студа.

5. Спете

Звучи прекалено просто, но сънят може да е точно това, от което се нуждаят мускулите ви. Пряката връзка между него и възстановяването на мускулите не е абсолютно доказана, но не пречи да вярваме, че я има.

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона