Как да се преборим със стреса?

Любопитно

Празниците са в историята и с пълна сила се завърнахме обратно към своето ежедневие. А то, да си признаем, е изпълнено със стресови ситуации. Лесно е да се пренатоварите от тежестта на притесненията и предизвикателствата, пред които се изправяте всекидневно.

Най-важното е да се стремите да контролирате стреса и да се самосъхраните. Това обаче изобщо не е лесно. Затова сме ви подбрали няколко съвета от съвсем обикновени хора, които се борят с бича на века.

Повечето предпочитат да се борят с негативните емоции във фитнеса. Тренировките са изтощителни и ангажират цялото внимание. Няма време за мислене, няма време за стрес. Този подход работи.

Други не са фенове на потенето в залата и се отдават на дълги разходки. Под дълги имаме предвид такива, продължаващи 3-4 часа. Удобни обувки, слушалки и се пренасяте в друго измрение. Заслужава си да опитате.

Някои имат нужда от нещо повече от разходка, за да изчистят мислите си. И се отдават на творчество: рисуване, писане, шиене или плетене. Е, да звучат като „женски глупости“, но така можете да откриете неподозирани свои таланти.

Има и такива, които се обръщат към малко по-нестандартни методи, като например редене на пъзели, оцветяване на книги за възрастни, видеоигри. Тези дейности определено изискват повече концентрация, но пък ви гарантират бягство от реалността.

Ако вие имате изпробван метод за справяне със стреса, не се колебайте да ни го споделите. Ако не, изпробвайте гореизброените и дайте път на положителните емоции в живота си.

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона