Как да се погрижите за кожата си след тренировка?

Любопитно

Никой не би се посмял да твърди, че тренировките са лоша идея. Въпреки това, в салона дебнат много неща, които биха могли да ви причинят повече вреда отколкото полза.

И тези неща могат сериозно да навредят на кожата ви. Говорим главно за гъбичките и бактериите, които са навсякъде.

Проблемът е във влажната среда, която цари във фитнеса, а тя е идеална за тези гадинки. Един от главните проблеми, до които те могат да доведат, е акнето. Ще ви покажем как да защитите кожата си във фитнеса и след тренировка. В края на краищата, там се решават проблеми, не се създават.

Къпете се винаги след тренировка.

Това е най-доброто нещо, което можете да направите. Помага за премахването на натрупаната пот и мазнини, които отделяте по време на тренировка. Помага и за отърваването от всякакви микроби и бактерии, на които сте били изложени, докосвайки уредите. Душът премахва и неприятната миризма.

Ако няма как да се изкъпете, използвайте мокри кърпи.

Не след всяка тренировка имаме възможността да се изкъпем. Но все пак, трябва да почистите потта. Ако оставите тя да изсъхне върху тялото ви, това може да задържи бактериите в порите ви. Използвайте мокри кърпи, за да почистите зоните, които са най-изпотени. Те често са с щадящи кожата съставки, които помагат както за почистване, така и за защита. Но не забравяйте, че те не могат да заместят душа.

Горещият душ не винаги е добра идея.

Горещият душ ни кара да се чувстваме добре, особено през зимата, но това може да изсуши кожата ви твърде много в дългосрочен план. А сухата кожа води до сърбеж и напукване, което улеснява вкарването на бактерии. Това е лошо във високорискови среди като залата. Къпете се с хладка вода, особено ако имате суха кожа.

Използвайте правилните продукти.

Ежедневната ви грижа за кожата трябва да има две функции: почистване и хидратиране. Продуктите, които използвате, трябва да са съобразени с типа на кожата ви. Използвайте хидратиращи кремове, ако страдате от суха кожа.

Винаги перете дрехите и кърпите си.

Бактериите живеят чрез потта, а тя не се намира само по кожата ви. Ако не перете достатъчно често дрехите си, можете да развалите целия ефект от душа. Ако носите дрехите си за тренировка повече от веднъж, това ви предразполага към всичко, с което се стремите да се преборите. Същото важи и за кърпите.

Използвайте няколко кърпи във фитнеса.

Ако поставяте кърпи върху уредите, това ще намали излагането ви на бактерии. Но и това не е достатъчно. Трябва кърпата ви за лице да е различна от тази, с която покривате уреда.

Почиствайте уредите преди и след употребата им.

Ако живеехме в един идеален свят, този преди вас, е изчистил уреда след като го е използвал. Но не живеем в такъв. Затова пък, вие си носите кърпа. Използвайте я. Ако не го направите, това ще ви гарантира, че микробите от уреда, ще се прехвърлят върху тялото ви.

Носете джапанки в съблекалнята.

Гъбичките са навсякъде. Голяма причина за бума сред гъбичките по краката са плочките в съблекалните, които задържат гъбички и бактерии за доста дълго време. Освен върху краката ви, гъбичките могат да се разпространят и по други части на тялото ви, включително лицето. Ако докоснете такива повърхности дори и за секунда с босите си крака, рискът от заразяване е огромен.

Продуктите ви за коса могат да причинят акне.

Когато тренирате, е хубаво косата ви да е чиста, без някакви стилизиращи продукти. Потта може да разложи това, което сте сложили на косата си, то да се разтече по лицето и врата ви, което ще запуши порите ви и може да причини акне.

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона