Как да се погрижим за лицевата си растителност?

Любопитно

Пускането на брада може да е проява на свобода, но е също и задължение. Брадите не се поддържат от само себе си, точно както се налага да подрязвате и ноктите си. Налага се вие да го правите.

„Ако не отделяте внимание на брадата си, много скоро ще заприличате на скитник, излязъл от аляската пустош”, казва Санди Поарие, известен стилист и собственик на салон в Бостън.

Независимо дали имате да подкастряте едва набола брада или сте като четвърти член на ZZTop, ето ви няколко лесни съвета как да се грижите за растителността си.

1. Борете се със сърбежа

Това е моментът, в който слабохарактерните хора най-често се отказват. Но ако потърпите, след няколко седмици всичко се оправя, уверява Поарие.

2. Пуснете я да расте

Изчакайте няколко месеца преди да се опитате да си оформите брадичка. Дори и ако планирате да я държите съвсем късичка, съветва Поарие. Оформянето и подстригването на брадата твърде рано е нормалната грешка на всеки начинаещ – а тази грешка може да ви коства седмици и месеци, за да се оправи. „Нека първо порасне малко дива. Като стане 3-4 сантиметра, тогава можете да почнете да я оформяте”, казва Поарие.

3. Знайте кога да се откажете

Истината е, че не всеки мъж може да си пусне брада. Това е въпрос на генетика. „Ако са минали 2-3 месеца и тя все още расте на петна и рошава, няма да стане по-добра. Зарежете я, обръснете се и забравете за брада”, казва Поарие.

Пълния списък с 10 важни правила за здрава и красива брада
вижте в електронното списание © 10-те най.

Мъжката зона