Как да се отървете от лошия дъх?

Любопитно

Лошият дъх е може би най-неприятното нещо, което може да ви се случи – във всеки момент и във всяка ситуация.

Дори и да сте направили добро първо впечатление, наличието му може да сложи край на всичките ви усилия – без значение с жена, нов приятел или бизнес партньор.

Не се предавайте, нищо не е изгубено. Както всеки проблем, и този има своето решение. От нас днес – няколко съвета как да се отървете от лошия дъх.

1. Четката за зъби – вечният помощник

Плаката и бактериите, които се натрупат през нощта върху зъбите, причиняват лош дъх. Проблем са не само малките частици храна, които не са измити. Уверете се, че почиствате устата си максимално добре, защото в противен случай можете да се сдобиете не само с лош дъх, но и със заболяване на венците.

2. Почиствайте езика си

Една от основните причини за лошия ви дъх е езикът ви. Изключително важно е да почиствате и него, когато миете зъбите си. Има различни техники и всеки трябва сам да открие най-добрата за себе си. Най-важното е да почиствате добре най-задната зона на езика, където се събират най-много бактерии.

3. Борете се с лошия дъх чрез вода

Сухата уста позволява на храната да се натрупва върху езика, венците и бузите. Без достатъчно влага/слюнка, която да я отмие, тя става храна на бактериите, които започват да се размножават. Така се получават молекули, които миришат. Приемайте вода, когато усетите, че устата ви изсъхва.

4. Намерете подходящата за вас вода за уста

Водата за уста може да бъде вредна, ако не е подходяща за вас. Водите за уста, които съдържат алкохол, могат да изсушат устата ви. Те действат за момент, но не решават проблема. Вече споменахме, че сухата уста води до лош дъх.

5. Дъвки

Това е решение, но моментно. Дъвките ще се справят с лошия дъх, когато имате нужда от това, но не решават проблема. Все пак е по-добре, отколкото да не предприемате нищо.

6. Открийте причината за лошия си дъх

Ако лошият дъх продължава да е ваш спътник, въпреки съветите ни, проверете какви са причините за това. Някои лекарства, определени здравословни проблеми също причиняват лош дъх. Посетете своя стоматолог, за да разберете къде се корени проблемът.

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона