Как да се откъснете от телефона си?

Ти и Тя

Замисляли ли сте се колко ценно време губите, заровени в телефона? Ние ще ви кажем. Човек прекарва около 4 часа на ден, взирайки се в своя телефон.

Това са два пълни месеца от всяка година или две пълни години от всяко десетилетие. Сега как е?

Тъй като, най-вероятно, четете тази статия от телефона си, ще се постараем да сме максимално кратки в съветите си как да го оставите. Ето ги и тях.

1. Не използвайте телефона си като будилник

Купете си стар, класически будилник. Той просто ви буди и не иска от вас да проверите всичко случващо се в социалните мрежи и да изчитате всички новини в информационните канали. Сутрините са най-продуктивните моменти от деня. Не ги пропилявайте.

2. Споразумейте се със семейството

Отстранявайте всички телефони от масата, докато се храните. Проучвания показват, че дори един изключен телефон на масата, привлича вниманието и прави разговорите по-безсмислени.

3. Тренирайте с приятел, не с приложение

Епидемичната обстановка е особено предразполагаща към тренировки с приложения, но няма да е все така. Дори да сте разделени с другарчето си за тренировка, може да се възползвате от половинката или всеки друг член на семейството. Сближаващо е и надъхващо.

4. Крадете си допълнителни минути

Започнете с малки, почти незабележими моменти. Като миенето на зъби. Мийте ги една минута повече. Задръжте се под душа, подредете шкафа с инструменти, намерете изгубените половинки на своите чорапи, прочетете онази книга.

5. Избягвайте телефона си преди лягане

Поне два часа преди лягане забравете за телефона си. Светлината от екрана нарушава производството на мелатонин и ви лишава от пълноценния сън.

6. Не вкарвайте телефона си в спалнята

Не е ли по-хубаво да обсъдите деня си с най-близкия ви човек, да споделите тревогите си, да си кажете мили думи преди заспиване? На половинката ви ще ѝ допадне повече от телефона, сигурни сме. И запомнете, че колкото и да сте привързан към мобилното си устройство, то едва ли ще ви отвърне със същото.

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона