Как да се държите с жена на първа среща?

Любопитно

Първата среща – най-важният, но и най-притеснителният етап от отношенията между двама души. Момент на опознаване, първо впечатление (най-важното) и разучаване на „съперника“. Ето за какво да внимавате и какво да имате предвид на първа среща с жена.

За начало бъдете галантен

Когато се запознавате с нея, пръв ѝ подайте ръка, усмихнете се, бъдете нежен и възпитан. Изчакайте да се представи, да видите дали е приказлива или стеснителна, не изсипвайте един тон въпроси на веднъж на клетата девойка, ще я уплашите. Може да сте много любопитен, но се овладейте, ще направите добро впечатление.

Бъдете позитивен

Ако сте намръщен, дори и много да я харесвате, ще стане фал. Може да са ви е такава физиономията, но напънете малко лицевите мускули, тя ще оцени усилието ви. Най-малкото ще види, че ви е приятна и дори да не сте супер весел тип, поне ще покажете, че заради нея може и да има повод за усмивка. А ако нямате достатъчно зъби за усмивка (жълти или никакви), тогава първо оправете този проблем, не я карайте да се чуди дали имате такива твърде дълго.

Бъдете сдържан

Да, не се нахвърляйте да я целувате и прегръщате сякаш е баба ви, която ви е донесла мекици за рождения ден. Дори дамата да е емоционална, няма да се очарова, ако (почти) непознат започне да нарушава личното ѝ пространство без да го е допуснала. Ако си допаднете, ще има достатъчно време за нежности, но ако изпуснете контрола и се покажете много настойчив и агресивен, няма да ви дойде времето за ласки изобщо.

Изслушвайте, бъдете тактичен

Не вземайте думата сякаш само вие сте там. Или сякаш са ви се обадили от мобилния оператор, а вие искате да си изкажете всичко, защото на човека това му е работата. Не, бъдете разговорчив, но се усетете и кога не сте спрели да говорите от 20 минути за майка си, баба си, леля си и тримата си братя и да предлагате услугите на сестра си ортопед. Ако жената ви гледа притеснено с престорен интерес, но не може да вземе думата от вас, тогава нещо май е изначално сбъркано. Да, жените обичат да говорят, не е типично за мъжете, но не е само това. Просто заради факта, че сте на (първа) среща и двамата трябва да говорят, поне аз така го разбирам. Ако желаете някой да ви изслуша, мисля, че има доста специалисти по психология, които си изкарват хляба така.

Не си гледайте постоянно часовника

Ако сте дошли набързо и се чудите как ще ви стигне времето за всичко, не биваше да идвате. Една първа среща е сериозно нещо и ако изглежда, че отбивате номера, ще ви отбие тя. Една жена абсолютно винаги иска вниманието да е насочено единствено към нея по време на среща, независимо колко скромна е тя. Е, не казвам да я гледате съсредоточено и с отворена уста през цялото време, но поне бъдете заинтригуван, бъдете равноправна част от разговора. Случва се да не си допаднете, повече може да не се срещнете, но поне за тази среща поддържайте етикета на галантност и обърнете внимание на дамата.

Гледайте я в очите

Това е особено важен съвет. По принцип, не само на първа среща. Да гледаш във всякакви други посоки по време на разговор с някого е груба грешка и признак за неуважение и незаинтерсованост. Освен ако не сте кривоглед, тогава вече вината не е ваша. Но по начало щом гледате една жена продължително в очите винаги печелите, а и ако сте по-проницателен, може да забележите дали ви харесва.

И разбира се, вече знаете, бъдете напълно себе си

Но възпитана версия на себе си, без крайно диалектни изрази, миризлива атмосфера, телесни звуци или агресивност. Ако пък притежавате последните характеристики и си казвате „чи това съм аз, аз съм себе си, никой немой ма промени“ (only God can judge me също), тогава не знам как стигнахте до края на тази статия, но все пак ви благодаря!

Цветина е запален фен на анимационните герои и в свободното си време обича да ги рисува. Играе баскетбол, бокс и футбол. Любознателна, весела и позитивна. Обича да чете и да пътува, като според нея двете са един вид синоними.

Мъжката зона