Как да преодолеете срама си от обществени тоалетни?

Man’s World

Има едно усещане, което е по-неприятно дори и от отчаяната нужда от облекчаване. То се изразява в страха от уриниране пред хора. Това състояние учените наричат “синдром на стеснителния пикочен мехур” или “паруреза” и към него са предразположени и двата пола. Но при мъжете то се среща много по-често, като само в САЩ засегнатите са над 21 милиона.

Ето как страдащите от този синдром мъже успяват да преодолеят проблема:

Някои изчакват да се приберат вкъщи, за да посетят тоалетната. Това не е добър вариант, защото може да причини много по-сериозни проблеми, като заболявания на пикочния мехур.

Други намират различни начини за отпускане: умножение на сложни числа, преговаряне на трудни думи от чужд език. Успешна тактика е и вглеждането в несъвършенствата по стената пред вас. Това ще ви накара да забравите за стеснителността си. Изобщо, всичко, което изважда ума ви от ситуацията, е от полза.

Склонните към повече експерименти, са открили, че подскоците им помагат. Това няма как да се случи, ако в помещението има други хора, но със сигурност е по-добре от стискане. Пълният с вода писоар с вода или течащата вода също действат предразполагащо.

Намерете варианта, който действа за вас, но не забравяйте, че не сте единствените с този проблем. А и в крайна сметка, тоалетните са измислени за облекчаване, а не за утежняване на живота.

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона