Как да подобрим сексуалния си живот?

Ти и Тя

Освен въпроса от заглавието питаме още – колко често, след като сте се развихрили в леглото, ви болят бедрата, коремните мускули, раменете, трицепсите? Ако са всички заедно, поздравления – били сте част от един истински сексуален маратон. В повечето случаи обаче най-много да стигнем до комбинация от две групи от някои от посочените (не изключваме и други, разбира се).

Без да отделяме много време и усилия, всичко това може лесно да се промени. Даже не е необходимо да влизаме във фитнеса. Ще станем по-издръжливи, по-здрави и… ще проверим колко здраво е фиксирано леглото в спалнята.

Коремните преси, оказва се, са много важни за поддържането на тонуса за такива моменти. Ако започнем с 3 серии и успеем да ги докараме до 5 по 20 повторения, достатъчно. Трябва да се погрижим да сме изпълнителни и да ги правим всеки ден.

Бедрата можем да поддържаме с ходене, но нека да го правим с големи крачки. Лицевите опори могат да бъдат много полезни (добре де, резултатът от тях) в много важни моменти. На стената, със сгънати крака или класически, кой както може. Важното е да не се пропускат при „подготовката“.

Разхождайте се заедно. Изпълнете ги тези тела с кислород и проверете резултата след това. Пак заедно.

Нека вдигнем малко нивото с бърпи – клякане, планк и скок, колкото може по-бързо. Още на третата серия ще почувствате страхотно. Ако не сте сигурни в себе си, консултирайте се със специалист поне в началото.

За финал няма как да не споменем толкова обсъжданите упражнения на Кегел. С укрепването на тазовите мускули ще забавите еякулацията, което води до по-дълъг оргазъм. Най-важното нещо е да контролрате мускулите под пикочния мехур – веднъж съкратени, задръжте така мускулите за около 3-5 секунди и след това отпуснете. Повтаряйте на всеки 10 секунди. Направете това около 10 пъти, по три пъти на ден.

Мъжката зона