Как да поддържате връзка от разстояние?

Ти и Тя

Никой не встъпва в отношения с мисълта, че те няма да се развият по нормалния начин. Но връзката от разстояние може да сполети всеки един от нас и понякога просто трябва да се възползвате по най-добрия начин от тази нелепа ситуация.

Разбира се, връзка от такъв тип, е поредица от огромни предизвикателства, за които обикновените двойки дори и не предполагат. Това обаче не означава, че те са невъзможни – много двойки са били принудени да преиминат през такъв етап и са се справили чудесно.

Този тип отношения не е особено конвенционален, което значи, че ще трябва да положите особен тип грижа, за да ги поддържате силни. Подготвили сме ви някои съвети, които ще ви помогнат да забравите за километрите, които ви делят и ще поддържат пламъка между вас.

Създайте някои основни правила

Това не е сред най-приятните неща, но ако не го направите, ще се озовете в сивата зона. Важно е да си зададете реалистични очаквания – да определите кога ще се чувате и виждате, ще имате ли свободата да се виждате с други хора, ще си споделяте ли тези преживявания. Тук няма някакви рамки, но ако тези неща не се обсъдят, по-нататък ще имате проблеми.

Изпращайте си гласови съобщения

Всеки интерпретира текстовите съобщения по свой си начин, а очакването на отговор е най-мъчителното нещо. Тук вариантът са гласовите съобщения. Гласът на любимия човек действа успокояващо.

Говорете си, когато има какво да си кажете

Това, че не можете да се виждате постоянно, не значи, че трябва да си говорите 24/7. Плюс това задължението да говорите или да пишете на някого, след време ще ви стане отегчително. Така че запазете тези моменти, когато наистина има какво да си кажете. Ще им се наслаждавате много повече.

Видеочатове за секс

Тук е време да благодарим за тази възможност. Еволюцията на телефонния секс във вашата връзка зависи от вашето ниво на комфорт, но и двамата ще имате такива нужди, така че няма защо да се колебаете.

В трудни моменти си припомняйте защо сте с партньора си

Когато не се виждате често, доверието се разклаща. Всяко чувство на несигурност може да се засили при тези връзки, защото съмненията не се разсейват толкова лесно. Затова, когато сте във върховен момент на отношенията си, запишете някъде какво ви кара да се чувствате така и защо сте заедно. В трудни периоди, препрочитайте тези неща.

Говорете си защо си струва да преминавате през това

Да бъдеш във връзка от разстояние е избор, който се прави и от двама ви – не е нещо задължително. Лесно е да се оставите на течението и да преминете през тази ситуация, но се опитайте да се съсредоточите върху позитивите и ги обсъждайте с партньора си.

Определяйте си дати, на които да се виждате

Ще имате моменти, в които ще сте супер раздразнени и разочаровани от разстоянието между вас. Но да знаете, че всичко това ще приключи в опредлен момент, ще е от голяма помощ. Хубаво е да знаете, че този период ще свърши и това ще ви дава сили да преминете през него.

Правете неща за себе си

Естествено, можете да стоите затворени вкъщи до телефона и компютъра, ядосвайки се на случващото се. Или можете да излезете и да живеете живота си. В тази ситуация сте двама, но е много важно да се справяте и сами. Ако вложите цялата си енергия във връзката си от разстояние, е твърде вероятно да почувствате самота и изолираност. Затова запишете се на някакъв курс, отидете на уикенд с момчетата, не забравяйте да живеете. Всеки един има нужда от своята независимост и своите моменти на забавление. Това прави отношенията по-балансирани.

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона