Как да поддържате енергията си по време на пандемията?

Ти и Тя

Извънредното положение изтече, но дойде извънредната епидемична обстановка. Мерките се поотпуснаха, но ние трябва да се стегнем. Да намерим сили да се върнем към нормалния начин на живот, подчинен на вируса.

Това е поредното изпитание, което ще трябва да предолоеем. А то може да се окаже повратно, тъй като сме на прага не само на физическата си, но и на психическата си енергия.

Имаме няколко съвета, които ще помогнат на всички ни да се съхраним и да продължим напред по-силни и уверени от всякога.

1. Спрете да се интересувате колко ще продължи.

Едва ли има някой, който може да отговори на този въпрос. Затова не е нужно постоянно да се тормозим с него. Съсредоточете се върху нещата, които можете да контролирате. Не се фокусирайте върху нещата, които не можете да промените. Те само губят времето и енергията ви. Погрижете се за тялото и ума си. Приготвяйте любимите си ястия, слушайте любимата си музика, четете книги, гледайте филми.

2. Гледайте на себе си като на нещо, за което трябва да се грижите.

Храните ли се достатъчно, пиете ли достатъчно вода, чувствате ли се добре в собствената си кожа, имате ли нужда от нещо и от какво? В такива моменти е важно да обръщате внимание на собствените си нужди и да се вслушвате във вътрешния си глас.

3. Всяко начало има край.

Не знаейки колко време ще продължи нещо, ние започваме да се страхуваме и обезсърчаваме. Но няма съмнение, че всяко начало има и своя край. Колкото и далеч да е той и колкото и трудно да ни се вижда достигането му. Изминахме дълъг път и последното, за което трябва да мислим, е да се предаваме.

4. Наслаждавайте се на природата.

Сега имаме възможността да излизаме, а навън е толкова приятно. Природата е готова за нов живот и сякаш ни приканва да се присъединим. Разхождайте се. По-дълго и по-често. Или спортувайте навън, ако имате тази възможност.

5. Мислете позитивно.

Краят на един лош период, обикновено е начало на хубав такъв. Мислете повече за хубавите неща, които предстоят. За тях ще ви трябва цялата енергия, която имате, така че не я похабявайте в негативни мисли и самосъжаление. Светът не е свършил, просто си поема глътка въздух.

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона