Как да ограничите гледането на порно?

Любопитно

Стресирани сте – гледате порно. Щастливи сте – гледате порно. Имате свободна минутка – гледате порно. Ако се притеснявате, че сте пристрастени към порното и искате да спрете да го гледате толкова често, следвайте нашите съвети.

Пристрастяването към порното не се счита за психическо разстройство, което означава, че проблемът ви трудно би бил диагностициран. Вместо да се фокусирате върху това колко често гледате порно, се замислете дали това ви занимание ви приближава до живота, който искате, или ви отдалечава от него.

Обикновено гледането на порно не се свежда до самото порно. Става въпрос за нещо, случващо се в живота ви, на което си заслужава да обърнете внимание. Често еротичните филми заместват нещо, отвличат вниманието ви от нещо или ви предпазват от нещо. Не прибягвайте до драстични мерки, а стигнете до същината на проблема. Ето как:

Изяснете си от какво се опитвате да избягате.

Ако порното ви помага да се абстрахирате от случващото ви се, разберете какво се опитвате да избегнете. Това може да е много труден за разясняване въпрос, но същевременно изключително ценен. Много по-лесно е да избягаме от проблемите си от това да се сблъскаме директно с тях.

Запитайте се какво предпочитате да правите вместо да прекарвате времето си в гледане на порно.

Използвайте порното като награда за други дейности, които биха ви били по-полезни. Гледайте след тренировка или когато ви похвалят в работата. Така усещането е като подарък за нещо свършено, а не пропиляно време.

Определете какво друго ви възбужда, освен порното.

Ако гледате порно, за да се възбудите, имайте предвид, че лесно можете да привикнете към тази стимулация. Самозадоволяването е много по-приятно преживяване, ако включите въображението си.

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона