Как да направите гласа си по-дълбок и плътен?

Ти и Тя

Едни от най-травмиращите спомени от пубертета на повечето мъже са свързани с промяната в гласа.

За мъжете точно той е източник на увереност, сила и мъжественост. Свързва се с власт и прямота, които по презумпция са мъжки качества.

Гласът трябва да е дълбок и плътен, в противен случай просто не принадлежи на мъж. Освен това жените се чувстват много по-привлечени от господа с такива гласове.

Въпреки че е невъзможно трайно да промените гласа си без лекарска намеса, съществуват редица упражнения, които могат да ви помогнат в тази насока.

Все пак препоръчително е всеки, който иска да промени тембъра си, преди това да се посъветва с логопед или вокален педагог, за да избегне случайно увреждане на гласовите струни. А ето и нашите предложения.

1. Диафрагмално дишане

Възможно е начинът, по който дишате, да оказва влияние върху начина, по който звучи гласът ви. Опитвайте се да вдишвате дълбоко през носа, поемайки максимално количество въздух, а след това, докато бавно издишвате, кажете нещо. Трябва да усещате вибрация, докато говорите. Тази техника е особено популярна сред певците и актьорите и ще ви помогне да контролирате дълбочината и височината на гласа си.

2. Правене на мехурчета

Всички сме си играли със сламката и остатъка от млякото с какао, правейки мехурчета. Оказва се, че това е широко използвано упражнение за контролиране на гласа. Тази техника отпуска гласните струни и ще ви помогне да избегнете твърде високите и дразнещи честоти.

3. Прозявка и въздишка

Може да използвате въздишката след дълга прозявка, за да говорите по-плътно. Тук предимство имат мъжете с дрезгави гласове, които са достатъчно секси, но в допълнение с плътността, поразяват жените от раз.

4. Тананикане

Тананикането, бръмченето и издаването на забавни смешни звуци спомага за загряването на гласа и го правят по-лесен за контролиране. Поемете дълбоко въздух и след това се опитайте да тананикате възможно най-продължително, докато откриете своя желан тембър.

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона