Как да направите борбата си с грипа още по-ефективна?

Лайфстайл

Вече сме в разгара на грипа и честите настинки. Да не забравяме и върлуващия Ковид-19, който дебне всяка минута, в която сме без маска или не сме измили ръцете си, за да ни атакува с цялата си мощ.

Затова е много важно да се предпазим поне от добре познатите ни вируси.

Колкото и да негодуваме срещу маските, не можем да отречем, че благодарение на тях си спестихме доста близки срещи със сезонните вируси. Но най-важен в борбата срещу всяка една болест си остава имунитетът. И ние знаем как да го направите непобедим.

1. Сън

Пълноценният сън спомага за възстановяването на тялото и укрепването на имунната ви система. Колкото по-малко спите, толкова по-уязвим е вашият имунитет.

2. Храна

Хранете се редовно, здравословно и не преяждайте. Хапвайте сезонни плодове и зеленчуци, избягвайте мазните и тежки храни особено вечер и пийте много течности. Предимно чайове и вода.

3. Движение

Добрата форма и нормалното тегло са изключително важни, когато става въпрос за намаляване на рисковете от различни заболявания. Включете повече кардио в тренировките си, защото повишаването на телесната температура и потенето са сигурен белег, че изкарвате всички гадости от тялото си.

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона