Как да направим перфектната скара?

Man’s World

Всички обичат добрата скара, а сезонът ѝ вече е в своя разгар. Ако обичате приятелите си и сбирките с тях, уменията, които ще придобиете със следващите редове, ще са ви от голяма полза. Съветите, които ще ви дадем, ще превърнат скарата ви в грандиозен успех! Няма да се отървете от приятелите си цяло лято, а момичетата ще са във възторг.

1. Въглищата

За скара са ви нужни въглища. Ако сте от типа, който обича да разнася въглищата по цялата скара, сме тук, за да ви кажем, че това е първата ви голяма грешка. По-разумно е да ги разпределите по зони. Студените и горещите зони на вашата скара могат да регулират изпичането на месото. И вече няма да има прегорели кебапчета и недопечени картофи.

2. Лук и подправки

Ако искате малко повече вкус и аромат към скарата, разрежете един лук наполовина и натъркайте решетките на своето барбекю. Освен аромата и вкуса, това ще почисти и самото барбекю. Другото, което може да направите, е да хвърлите малко розмарин върху въглищата, което ще придаде опушен вкус на месото и зеленчуците.

3. Нагряването

За да проверите температурата на вашето приспособление, трябва да сложите ръката си на около 10 сантиметра и да броите. Когато започне да ви става твърде горещо, това е моментът, в който трябва да поставите продуктите.

4. Ядливи шишчета

Обикновено използваме дървени или метални шишчета за скара. Но можете да използвате и ядливи такива. Например, клонки от розмарин. Премахнете листата и наредете месото и зеленчуците. Това ще донесе изключително богат вкус.

5. Лимони

Всички знаем колко е досадно продуктите да залепват по скарата. Особено рибата. Едно от най-лесните решения е да поставите лимонови шайби върху решетката, а върху тях да сложите рибата. Това ще ѝ придаде и допълнителен аромат.

6. Ледени кубчета

Звучи странно, но ледът може да ви помогне за перфектния бургер на скара. Когато го слагате да се пече, поставете върху него кубче лед. Това ще гарантира, че месото в него ще остане сочно и свежо.

7. Почистване на решетката

Когато всичко приключи, е най-добре да почистите приспособлението си, щом изстине. Така ще премахнете остатъците от залепнала храна. Най-лесният начин е чрез стоманена четка или няколко сгънати парчета алуминиево фолио.

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона