Как да изградим блестящ авторитет?

Ти и Тя

Стилът е свързан с увереността, но става въпрос и за властта. Как създадете добър имидж? Това е фокусът на днешната статия.

След направена проучване сред 150 жени откроихме кои са най-въздействащите за тях неща, които всеки мъж трябва да притежава. И не, тялото не е на първо място. Приятно четене.

1. Вашата стойка

Вярвате или не, добрата поза е крайъгълен камък за алфа мъжкия манталитет. Когато видите човек, който стои изправен, веднага си мислите, че е самоуверен и здраво стъпил на краката си. Дори да не е така, стойката излъчва гордост и честолюбие. Ако вие искате да убедите хората около вас, че сте авторитетни, то поработете над стойката си. Спортът и ежедневните упражнения са добър помощник.

2. Облекло по поръчка

Случвало ви се е често да не можете да намерите точния размер… Ще бъде по-добре да облечете с костюм от среден клас, който ви пасва идеално, отколкото този от 2000 лева, който ви кара да не се чувствате добре в кожата си.

Как костюмът отговаря на тялото ви и подчертава вашите пропорции е ключов показател за статуса ви. Това може да отнеме време и намирането на умел шивач да не е лесна работа, но ви гарантираме, че ще си струва.

3. Лятното тяло иска постоянство

Мразя да го казвам, но тялото под костюма се постига с много пот във фитнеса. Когато мислите за алфа мъж, мислите за мъж с широки рамене и силни ръце, нали? Да вземем за пример любимия тенисист на мнозина – Рафа Надал. Вероятно знаете, че съвършените му абдуктори са създадени с дисциплина и себеотрицание.

Неслучайно експертите възлагат големи надежди на неговата ракета в двубоя за краен победител на Франция Опън 2020, тъй като коефициентите за залагане за Надал са 1.90. Вземете пример от успешните спортисти. Дисциплинирайте се, харесайте си упражнения, подходящи за вашето ежедневие, и ще започнете да виждате резултати след няколко месеца.

4. Вашият антураж

Мъжете (пък и жените), с които се обграждате, оказват мощно въздействие върху възприятието ви като алфа мъжкар.

Наличието на група приятели може да доведе до безброй ползи. Освен очевидното чувство за братство и връзка, присъствието с тях на публично място казва на хората, че сте социално приет – че не сте измамник. На всичкото отгоре, това, че сте най-добре облеченият мъж в групата ви, показва на околните, че сте лидер.

Когато другите ви приемат, вие печелите социален престиж. А присъствието на жени във вашата група е друга добра стратегия. Голямата полза обаче е, че недвусмислено показвате, че сте широкоскроен и харесван.

5. Силата на езика на тялото

Съществуват книги за полезните техники на езика на тялото, които могат да бъдат използвани в различни социални ситуации, но сега няма да стигнем до всичко. Това, което ще обсъдим, е силата от спокойната и уверена поза.

Използването на спокоен, открит език на тялото ще ви помогне да бъдете приети добре.

А това се свежда до поддържането на прост и достъпен външен вид: не кръстосвайте ръцете си и не ги дръжте в джобовете си. Обърнете се към човека, с когото говорите. Използвайте бавни, контролирани движения. Тези фини промени ще ви направят да изглеждате по-приятелски настроени и по-достъпни в очите на другите.

Икономист по образование и журналист по призвание. Фен на мощните мотори и бързите коли. Работил е в някои от най-големите електронни медии у нас. Слуша рок и не крие, че сред любимите му банди са The Struts, Sonic Youth и Soundgarden.

Мъжката зона