Как да изглеждате добре в костюм и през лятото?

Man’s World

Как да сте елегантни и да не умрете от жега през лятото? Това е добър въпрос. И на него все още няма категоричен отговор. Но ние сме упорити, а и искаме да изглеждате добре и да ви е удобно през летните месеци. Затова сме ви подготвили някои хитринки, които ще са ви от полза.

Доверявайте се на подходящи материи

Имате множество опции, на които можете да разчитате в жегите: лен, памук, тропическа вълна. Ленените костюми са идеални за лятото, защото са изключително ефирни. Ленът е естествена материя, дишаща и удобна за носене. Ленът обаче се мачка много. Памучната тъкан е по-дебела. Но и памукът е естествен материал, така че няма да ви липсва комфорт и прохлада. Тропическата вълна, от своя страна, е най-добрият материал за костюм. Тя не се мачка толкова лесно и е изключително мека на допир.

Изберете правилния цвят

Цветът на вашия костюм е особено важен през лятото, защото някои цветове поглъщат топлина много повече от други. Колкото по-тъмен е вашият костюм, толкова по-горещо ще ви е. Най-подходящите цветове за лятото са бял, бежов, светлосив или светлосин. Естествено, цветът трябва да кореспондира и със събитието, за което се обличате. По-тъмните цветове са добър избор за официалните събития.

Ризата също е от значение

Мъжете често пренебрегват значението на ризата. Във всички случаи, ризата е в пряк контакт с кожата ви, така че тя трябва да бъде от високо качество. Най-добрият избор е ленена или риза от 100% памук. По-тъмните цветове ще прикрият измачкването. Можете също да потърсите риза от специални материи, които предотвратяват изпотяването и не се намачкват.

Всичко трябва да е по мярка

Златното правило е „Най-доброто е това, което ми става“. Когато носите костюм, той трябва да ви е по мярка и това трябва да е основният ви приоритет. През лятото винаги ни се носят по-широки дрехи, но не се отпускайте съвсем.

Храната е не по-маловажна от всичко изброено

Да се грижите за тялото си и за храната, която ядете, е много важно. През лятото става още по-важно, защото храната оказва влияние върху топлината, която изпитвате. Има храни, които ви карат да се чувствате по-разхладени и такива, които ви карат да се потите. Динята и ягодите са от първия вид и спомагат за хидратирането ви. Избягвайте храни с високо съдържание на мазнини и въглехидрати. Сладоледът, бирата и оризът са често срещани летни лакомства, които всъщност е хубаво да не включвате в менюто си. По-добре е да хапнете диня.

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона