Как да избегнем изпотяването на краката?

Ти и Тя

Никой не обича потни и миризливи крака. Те могат да притеснят и най-невъзмутимите мъже.

В големите горещини, когато краката ви са изпотени и от тях се носят не особено приятни миризми, събуването пред други хора може да бъде голям проблем. Някои не биха ви съдили за този ви недостатък, но той може да нанесе доста тежък удар на вашето самочувствие.

За щастие, днес ще ви дадем няколко съвета, които ще ви помогнат да се преборите с този проблем и ще ви дадат свободата да се събувате, където и когато си поискате.

Чорапи

Ако не искате краката ви да миришат, трябва да носите чорапи, подходящи за сезона или дейността, която извършвате. През топлите месеци носете памучни чорапи, тъй като те осигуряват добро проветрение. През зимните месеци можете да обувате вълнени чорапи, ако краката ви измръзват лесно. Не обувайте чорапи от синтетични материи, защото те задържат влагата и са причина краката ви да се изпотяват по-бързо.

Антиперспиранти

Краката съдържат повече потни жлези от всяка друга част на тялото ни. Следователно, дезодорантите против изпотяване трябва да действат и за краката. Напръскайте краката си, докато са сухи, преди да си легнете. На сутринта измийте. Правете това в продължение на три-четири последователни дни, след което намалете до веднъж-два пъти седмично.

Хидратация

Приемането на вода може да предотврати изпотяването на краката ви. Поддържайте организма си добре хидратиран и регулирайте телесната си температура. Това ви гарантира по-малка вероятност от обилно потене.

Подходящи обувки

Същото като с чорапите – важно е да носите подходящи обувки. В горещите дни е добре да носите обувки от дишащи материи. Синтетичните материи ще задържат влагата в обувката, а точно това искаме да избегнем. Още нещо – носете правилния размер! Ако обувките ви не са подходящият номер, краката ви ще се изпотят много по-бързо.

Баня за крака

Тук вариантите са най-разнообразни, но най-ефективните продукти при борбата с миришещите крака са оцетът и… водата за уста. Да, водата за уста ще унищожи всички бактерии, причинители на лошата миризма. Оцетът също унищожава бактериите. Друг много ефективен продукт е черният чай. Ако потапяте краката си във вана от черен чай по два пъти на ден, ще забравите за потните и миризливи крака завинаги! Успех!

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона