Как да дадете почивка на психиката си?

Любопитно

Все по-често все повече от нас се чувстват на предела на силите си. Прекалено много задачи, стрес, притеснения, пандемия, трафик и какво ли още не.

Имаме чувството, че всичко излиза извън контрол и няма как да го спрем.

Всичко, което искаме, е просто да излезем от този кръговрат и да дадем рестарт. Възможно ли е? Естествено! И ние знаем как.

1. Изберете си ден

Едни 24 часа само за вас. Ден, в който не мислите за нищо друго освен за това, за което вие искате. Предната вечер си направете списък с това, което искате да направите. Той трябва да се състои от неща, които са приятни и ще ви накарат да се чувствате добре. Това не са неща, които ТРЯБВА да направите, а които ИСКАТЕ да направите. Има разлика, нали?

2. Преминете в „офлайн“ режим

Поне за един ден забравете за интернет, социални мрежи, новинарски емисии и всякакви други източници на информация. Колкото по-малко знаете, толкова по-свободни ще се чувствате. Прекарайте поне 20 минути в пълна тишина, далеч от всякаква техника.

3. Обърнете се към природата

Природата винаги е добър вариант, когато имаме нужда от почивка. Разходете се сам или с кучето до най-далечната ви и дива дестинация. Само десет минути свеж въздух и красиви пейзажи стимулират щастието и намаляват тревожността.

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона