Кайл Маклоклан: от „Туин Пийкс“ до Белия дом

Любопитно

Холивудският актьор Кайл Маклоклан, добил световна слава с участието си в сериала „Туин Пийкс“, ще изиграе американския президент Франклин Рузвелт в новата поредица „Пресичането на Атлантика“, съобщи Hollywood Reporter.

Сериалът ще включва осем епизода и ще разкаже историята на норвежката принцеса Марта Шведска, която ще бъде изиграна от актрисата София Хелън. През 1940 г., когато Третия Райх нахлува в Норвегия, семейството на Марта избягва в Швеция, но там тя е зле приета. Местните жители смятали, че поставя под заплаха тяхната страна.

В резултат на това Марта заминава за Съединените щати, където е поканена от президента Рузвелт. Момичето се настанява в Белия дом. Много историци смятат, че връзката между Марта и Рузвелт е причината американското правителство да влезе във война срещу нацистите.

В телевизионния сериал „Туин Пийкс“, режисиран от Дейвид Линч, Кайл Маклоклан изигра ролята на специален агент на ФБР Дейл Купър. Сред другите филми на 59-годишния актьор са „Добрата съпруга“, „Как се запознах с майка ви“, „Отчаяни съпруги“ и „Сексът и градът“.

Мъжката зона