Излиза втори концертен албум на Metallica & San Francisco Symphony

Любопитно

Съвместните концерти S&M2 на Metallica и San Francisco Symphony от 6 и 8 септември 2019 г. са исторически на много нива: с тях се случва грандиозното откриване на San Francisco Chase Center, което отново обединява бандата и Симфоничния оркестър за първи път от 1999 г. след удостоения с Grammy техен общ проект – албумът S&M, и представят за първи път първите симфонични версии на оригинални песни, написани и издадени след това.

Разпродадените концерти се радват на 40 000 фенове от близо 70 страни, както и на изключително медийно внимание. Rolling Stone пише “групата доказа, че всичко е възможно”; Variety: “атмосфера, пълна с вълнение”; Mercury News: „концерт, за който феновете ще говорят десетилетия напред”; Consequence of Sound: „истински празник на Metallica и тяхната музикална доблест.”

На 28 август емоцията от концертите S&M2 ще бъде увековечена в албума на Metallica и San Francisco Symphony: „S&M2“. Изданието ще излезе в разнообразни формати – от дигитална версия във всички водещи стрийминг платформи, до 4LP, 2CD, DVD и Blu-ray, лимитирани цветни винили 4LP + 2CD + Blu-ray Deluxe Box с включени ноти, китарни листове, плакати и много други ексклузивни материали. С този дългоочакван релийз, емоцията, наречена „S&M2“, може да бъде напълно преживяна и от тези, които не са успели да присъстват на онези 2 незабравими вечери в Chase Center.

„S&M2“ е забележителен проект в дискографията на Metallica, и в музикален, и във визуален аспект. Продуциран от Грег Фиделман заедно с Джеймс Хетфийлд и Ларс Улрих, концертният албум „S&M2“ улавя повече от 2 часа и половина, в които Джеймс, Ларс, Кърк Хамет и Робърт Трухильо обединяват сили с близо 80 музиканти от Симфоничния оркестър на Сан Франциско, под ръководството на легендарния музикален директор на оркестъра Michael Tilson Thomas и диригента Едуин Оутуотър. Концертният филм излиза в чисто нов вариант, дело на Джо Хъчинг (Through The Never), а аудио-визуалната продукция е пренесена на друго ниво след октомври 2019-та с над 3 700 кино прожекции в цял свят.

Мъжката зона