Историческа размяна на машини между световните шампиони във Формула 1 и MotoGP

Ти и Тя

Изключителен момент за Люис Хамилтън и Валентино Роси. Двамата прекараха безпрецедентен ден на пистата Рикардо Томо, след като размениха състезателните си машини.

Валентино Роси подкара Mercedes-AMG F1 W08 EQ Power+, с който Люис стана световен шампион във Формула 1 през 2017-та. От своя страна Хамилтън се качи на MotoGP мотоциклета – Yamaha YZR-M1, с който Роси кара преди няколко седмици на същата писта.

Това е събитие от изключително значение, защото Люис и Валентино никога не са криели уважението помежду им през годините. Действайки като ментори един на друг, те направиха много обиколки заедно, докато се учат на майсторство.

„Невероятно е да видиш легенда като Валентино в болида. Радвам се за него, защото той влиза за пръв път. Това ми напомня за момента, в който аз застанах за пръв път зад волана. Когато видиш целия отбор около теб, усещането е различно“, каза шесткратният шампион на Формула 1 – Люис Хамилтън.

„Бях голям фен на Люис и преди, а сега още повече. Прекарахме фантастичен ден, в който двата най-високи класа в моторните спортове не само се срещнаха, а и работиха заедно. Чувствах се като истински пилот от Формула 1. Не исках денят да приключи“, сподели деветкратният световен шампион на MotoGP – Валентино Роси.

Мъжката зона