Истините, за които рядко признаваме

Man’s World

Колко време от живота на мъжа преминава в зяпане на мацки, защо имат навика да послъгват и как точно си избират приятелите?

Учени от цял свят, също като вас, са си блъскали главите над тези екзистенциални въпроси. В крайна сметка академичните светила решили да проведат цялостно изследване и анализ на мъжкото поведение. Допитали се до хиляди хора от всички точки на земното кълбо.

Така стигнали до резултати, които ще изненадат не само дамите, но и самите господа. Ето ги 10-те истини за мъжете, които не всеки знае.

10. Мъжете и техните страхове

Смърт, здравословни и лични проблеми. Обикновено това са нещата, от които хората се страхуват най-много. Или поне така си мислим. Учени от университета в Монреал, изследвали повече от 10 хиляди души и установили, че страхове са различни при жените и мъжете. За мъжете това са бедствията – наводнения, земетресения, войни. При жените най-големият кошмар са междуличностните конфликти – този страх се среща два пъти по-често, отколкото при мъжете.

9. Когато трябва да вдигнат нещо…

…мъжете се навеждат, а жените клякат. Разбира се, има и изключения, но като цяло при повечето хора е така. Може би това се дължи на факта, че жените често носят къси и/или тесни поли, заради които са принудени да клякат. Мъжете няма от какво да се притесняват, затова просто се навеждат.

8. Когато искат да впечатлят жена…

…мъжете инстинктивно заемат поза, с която да демонстрират своята сила и мъжественост. Обикновено те слагат палците си на колана. Така са правили мъжете още от древни времена, още когато не е имало нито колани, нито панталони. Тогава мъжете, в опит да спечелят женското внимание, просто посочвали с ръка към чатала си. В наши дни подобен жест ще се възприеме за неприличен, но ехото на позата все още се чува – с палци на колана, мъжът също сочи към чатала си, макар и символично.

Пълния списък с 10 истини за мъжете, които не всеки знае вижте в © 10-те най.

Мъжката зона
Добави коментар