Искаш екстремно преживяване? Добре дошъл в ледения хотел!

Лайфстайл

Стаи по 600 долара (538 евро) предлагат в новооткрития хотел в Юкасарви – най-северната точка в Швеция, с температура доста под точката на замръзване. Грандиозният див пейзаж, който формира фона на сградата, е безплатен за всички, предприели пътуването, за да му се насладят, уточняват от мразовитата атракция, която заработи с пълна сила в град Кируна. Строи се от сняг и лед всяка зима в продължение на три десетилетия. Деликатните детайли, като полилей, изработен изцяло от лед, са с материали от близката замръзнала река.

В хотела има общо 15 индивидуално оформени арт апартаменти, създадени от екип скулптори и художници, дошли отблизо и далеч. От 126 кандидати бяха избрани 31 творци да работят върху ледения хотел. Те са дошли от страни като САЩ, Австралия и Япония.

Ледът идва от Торне – 522-километрова река, която представлява част от границата между Швеция и Финландия. „Суровината“ за строителния материал се извлича от реката на големи блокове в края на март или началото на април, когато реката е замръзнала най-плътно. След това блоковете се съхраняват до готовност за изграждане. А ледът се използва и за направата на маси, столове, десертни купи, чаши за шампанско и уиски.

Мъжката зона