Искаш $ 1 млн.? Напиши есе!

Man’s World

Американският милиардер Робърт Бигелоу е готов да плати около 1 милион долара на всеки, който може да намери доказателства за живот след смъртта, съобщава „Daily Star“.

Робърт Бигелоу основава Института за изследване на съзнанието (BICS) през юни 2020 г., за да подкрепи изследвания, насочени към установяване на това какво се случва след смъртта на човек.

Решението е взето от милиардера след смъртта на съпругата му Даяна Мона Бигелоу. Бигелоу се надява да насочи общественото внимание към живота след смъртта. Милиардерът заявява, че създадената от него институция трябва да помогне на обществеността и научната общност да разберат важността на това изследване.

Интересът на Бигелоу към съзнанието възниква за първи път след смъртта на 24-годишния му син през 1992 г. По време на интервю за NYT той е попитан дали е успял да установи контакт с починалия син. Бигелоу отговаря, че не е точно това, което иска да получи, но е уверен, че духът на синя му съществува и че всичко е наред с него.

Според милиардера в момента той се тревожи само от два въпроса – има ли живот след смъртта и има ли извънземен живот в космоса? На първо място обаче е темата за оцеляването на съзнанието, тъй като пред човека възниква въпроса какво трябва да прави, докато живее.

За да получат наградата, избрани след първоначален подбор кандидати трябва да представят есе до 1 август 2021 г., описващо изследване, доказващо съществуването на живот след смъртта. Тогава експертите ще определят 3 победители, сред които ще бъде разпределена наградната сума от 950 хиляди долара.

Есетата трябва да са фокусирани върху научни доказателства, а не върху индивидуални субективни заключения и лични възгледи.

Мъжката зона