Има ли връзка между секса и щастието в една връзка?

Man’s World

Изследване, проведено от университета в Торонто, разкрива, че има връзка между секса и това колко е щастлив човек, като препоръчителната доза е веднъж седмично.

Ако в момента сте във връзка, естествено е да се чудите колко често други двойки правят секс. Това, което е полезно да знаете, е, че няма стандарт за това колко често да правите секс.

Сексологът Джес О’Райли казва, че когато сте заобиколени от ежедневен стрес, е съвсем нормално да не сте в настроение за секс, но ако искате да подобрите сексуалния си живот, няма нищо лошо в това. Всъщност е вярно, че ако правите повече секс в една връзка, ще бъдете по-доволни и по-щастливи от нея, пише БГНЕС.

„Сексът веднъж седмично е достатъчен за поддържане на връзката и увеличаване на щастието от нея. Но ако искате повече секс, трябва да говорите за това с партньора си”, отбелязва специалистът.

Данните от изследователския екип показват, че хората от 20 до 29 години правят секс около 112 пъти годишно, което е приблизително два пъти седмично. Двойките между 30 и 39 години признават, че правят секс 86 пъти годишно. Хората над 45 години правят секс веднъж седмично.

„Някои хора имат щастливи връзки и без секс. Има хора, които имат по-малко желание и това е напълно нормално”, казва още О‘Райли.

Важно е да знаете, че сексът облекчава напрежението в една връзка. Колкото по-често правите секс и колкото по-отворени сте един към друг, толкова по-голяма е вероятността да комуникирате по-лесно с партньора си за вашите сексуални фантазии и желания.

Обаче, само защото не правите любов всяка вечер не означава, че не сте щастливи.

“Не чакайте настроенията ви да съвпадат, просто попитайте партньора си какво иска”, казва О’Райли.

Мъжката зона
Добави коментар