Идва нов прочит на „Война на световете“

Лайфстайл

Първите кадри от продукцията на Urban Myth Films „Война на световете“ бяха представени. Стартира и постпродукционният процес на дългоочаквания съвременен прочит на вечната класика на Хърбърт Уелс.

Новият драматичен сериал е от 8 части с дължина 60 минути. Той е създаден и написан от отличения с награда на БАФТА писател Хауърд Овърман и продуциран от Urban Myth Films, в партньорство с CANAL+, Fox Networks Group (FNG) Европа и Африка и AGC Television.

Актьорският състав на „Война на световете“ включва признати таланти като Гейбриъл Бърн, Елизабет Макгавърн, Леа Дрюкер, Наташа Литъл, Дейзи Едгар Джоунс, Стефан Кайар, Адел Беншериф, и Гийом Гуи. В продукцията участват още Тай Тенант, Стивън Кембъл Мур, Байо Гбадамоси, Арън Хефернан, Емил дьо Пресак и Алисън Паради. Режисьор на първите четири епизода е Жил Кулие (DeDag, Cargo, The Natives), а Ричард Кларк (Innocent, Versailles) режисира останалите – от пети до осми.

„Война на световете“ е многопластова продукция, базирана на вечната история на Хърбърт Уелс. Действието в сериала се развива в Европа в наши дни. Когато астрономи засичат сигнали от друга галактика, това е неоспоримо доказателство за разумен извънземен живот. Населението на земята очаква по-нататъшния контакт със затаен дъх. Не се налага да чакат дълго. В рамките на няколко дни човечеството е почти изтребено, само малки групи от хора оцеляват в един зловещо опустял свят.

Когато извънземните кораби се появяват в небето, оцелелите задават критичния въпрос – кои са тези нападатели и защо са толкова решени да ни унищожат? Това е история за обикновени хора в необикновени обстоятелства. Tе са нещо повече от жертви в една брутална война. Защото, както ще разберем, безмилостната атака на извънземните съвсем не е произволна: тя се заражда пред очите ни. Емоционален и зрелищен, с подчертан характер, „Война на световете“съчетава в себе си по уникален начин качествена научна фантастика и истинска човешка драма.

Продуценти на драматичния сериал са Хауърд Овърман, Джулиан Мърфи и Джони Капс от Urban Myth Films.

„Много се вълнуваме да работим по тази изключително амбициозна продукция с такъв страхотен актьорски състав и талантлив творчески екип“, казва изпълнителният продуцент Джони Капс.

Мъжката зона