Готов ли си за следпразничен махмурлук? Ето как да се справиш с него…

Ти и Тя

Диетолози дадоха своите съвети пред в. „Вечерна Москва“ как да се справим с махмурлука след празнично угощение. Според експерти цитрусовите плодове вършат отлична работа в битката с натежалата глава.

„Зелева саламура помага не по-малко – тя съдържа много витамин С и млечна киселина. Зеленият чай с резен лимон, алкализираща минерална вода също работят добре. И, разбира се, приемайте абсорбенти“, съветват лекари.

Диетолози припомниха, че в никакъв случай не трябва да смесваме различни видове алкохол и в идеалния случай трябва напълно да се ограничим до една напитка.

„Сухото червено вино е идеално за всеки празник, включително и за Нова година – то не само подчертава вкуса на повечето ястия, но също така съдържа много антиоксиданти, които ще сведат до минимум отрицателните ефекти на алкохола върху организма на следващия ден“.

По-рано учени от Брайтънския университет във Великобритания заяви пред в. „Daily Mail“, че е най-лесно се напиваме от сладките питиета – шери и портвайн, но бързо ни „повалят“ и уискито, и пенливите вина. Като цяло повечето диетолози казват, че водката докарва най-малко главоболия и дори да прекалите ще се чувствате „малко по-малко зле“ на следващата сутрин.

Мъжката зона