Германци пускат лимитирана Lada 4×4

Man’s World

Носталгията по миналото е нещо, с което човешкият вид не спира да се бори от векове. Именно тя е движеща сила за множество решения, добри или лоши, и изглежда отново тя е мотивирала симпатягите от Partisan Motors да изригнат с новия си проект.

Става дума за луксозна версия на Lada Niva, която в момента се подвизава с името Lada 4×4. Руската фирма се изтегли от европейския пазар това лято и остави незапълнена нишата на достъпните офроуд машини.

Тук идва отговорът на Partisan, която всъщност е германска фирма. От компанията ще пуснат модела си на цена от 19 990 евро, което е грубо казано три пъти повече от оригинала в Русия. Засега се предвиждат 50 бройки само за местния пазар, но сме склонни да вярваме, че производството ще бъде разширено.

По данни на колегите от AutoNews “в проекта на германската Lada 4×4 участва Юрий Постников, известен с други проекти на Partisan Motors, главният дизайнер на ВАЗ-2110 Владимир Ярцев, който в момента ръководи собствено конструкторско бюро в Европа, инженерът и създател на няколко проекта в областта на електричеството, автомобилостроенето и водния транспорт Владимир Петров, инженерът и ръководител на проекта за производството на дизелова Лада 4х4 Александър Романов и др.”

Джипката ще се продава под името Lada 50th Anniversary Limited Edition. Визуално ще се отличава с по-големите брони и офроуд гумите, а промени ще има и по интериора. Не очакваме промени по задвижващия агрегат.

Мъжката зона
Добави коментар