Футболът – мъжка страст или ключ към сърцето?

Лайфстайл

За всички ни е известно, че открай време футболът е хоби на много мъже. Смята се, че голяма причина за скандали във връзките е непоносимостта на жените към тази игра. Чувала съм много мои приятелки да се оплакват, че приятелите им не им обръщат внимание заради футболен мач или че не им отделят достатъчно време.

Истината е, че всеки понякога е завладяван от хобитата си, но не е задължително това да влияе на връзката. Някои партньори имат еднакви хобита и се наслаждават да ги практикуват заедно, но други са заедно, защото имат силни чувства, докато предпочитанията им за прекарване на свободното си време силно се разминават.

Всичко това е напълно нормално, но когато нещата опират до футбол, като че ли случаят става критичен. Всъщност любовта към спорта и тази към любимия човек много си приличат, но понякога влизат в конфликт помежду си. Решението е колкото просто на теория, толкова и сложно на практика – съобразяване.

Най-вероятно сте знаели за интересите на другия, когато сте се събрали, но все пак сте го обикнали, защото сте намерили достатъчно други доводи, за да изберете тъкмо него. Е, сега защо това негово хоби се струва толкова непоносимо? Ще кажете: „Защото в началото тя проявяваше разбиране, казваше, че няма проблем, дори ще гледа с мен… А сега не може да понася да гледам мач, защо ме е лъгала? Тя трябва да уважава хобитата ми“. И ще сте прави, но нека нещо ви е ясно – хората се променят, но не чак толкова.

Определено ми е ясно, че когато гледате мач, бихте бил много по-щастлив, ако любимата ви гледа мача с вас. Ако тя прояви интерес към случващото се, дори само от любопитство, вие ще го забележите моментално. Както забелязвате сегашното ѝ недоволство.

Разбира се, има и много жени, които се интересуват от футбол, но по мои наблюдения те пък си намират мъже, които хал хабер си нямат от него. Така че противоположностите се привличат на всички фронтове. Не че не подкрепям любовта ви към футбола, но мили мъже, не всяка дама е склонна да прекарва вечерите си пред „синия“ екран. Ако проявите разбиране, търпение и съобразителност, следващия път непременно ще видите резултат.

Има и един безболезнен начин да решите проблема без да се карате – запалете жена си по футбола. Когато сте се запознали, със сигурност това, че харесвате футбол не ѝ е пречело и дори е искала да го разбере, за да бъде по-близо до вас. Познавам момичета, които с часове четат правилата с цел да привлекат вниманието на някое момче. Веднъж щом го получи обаче така и не се решава да обогати знанията си, а и вие не я окуражавате.

Заведете я на мач, поръчайте специална фланелка с името ѝ – а защо не, с една и съща фамилия (това ще е и намек за сериозни намерения, ако не сте женени). Представете си колко ще бъде очарована, ако изпишете отзад фамилията си в женски род (Иванова-Иванов) и облечени заедно с вашата, ходите за ръка на мачове. Хем ще съчетавате приятното, хем ще е полезно – тя ще се чувства специална.

Дори да няма грам интерес към този спорт (важи и за други спортове, от които мъжете се интересуват), тя ще бъде приобщена по много чаровен начин и в един момент няма да осъзнае как се е запалила. Отделно има и доста дамски аксесоари на фен клубовете, които могат да бъдат идеален подарък за любимата ви жена.

По време на разговорите ви небрежно вмятайте някой термин от любимия ви спорт, така тя неволно ще го запомни. Е, не от сорта на „Аууу, какъв гол ще вкараш, ако сега ми сготвиш една мусакичка“… По-скоро „Скъпа, днес си по-красива от гол от пряк свободен удар на Роналдо“. А когато започнем да разбираме нещо, определено се и увличаме. Искаме да сме компетентни във всяка тема (неизбежна женска черта) и да имаме мнение за всичко.

Ако успеете да обгрижите „футболно“ половинката си и да я предразположите да не мрази хобито ви, когато дойде време за мача, тя или ще седне с вас пред телевизора, или ще си спомни с умиление за милите ви жестове, в опит да я направите част от това толкова любимо ваше занимание.

И споровете „анти-футбол“ ще останат завинаги в миналото. А може и да създадете по-голям фен на любимия отбор и от вас.

И накрая, мъже, помнете: Жените сме такова племе – искаме внимание, време, грижа. Мачът е важен, хобито е част от вашата личност, така се разтоварвате, разпускате, а и любимият отбор играе… разбирам ви, повярвайте. Но имате и любима жена, тя също трябва да получи малко от вас, така че старайте се да балансирате любимите си неща, без да пренебрегвате нито себе си, нито нея.

Не се променяйте заради нея, но я впишете в живота си, така че да не се чувства чужда на вашия свят. Ако една жена усеща, че е обичана и важна няма да прави проблем за един мач, а просто ще гледа да се чувствате добре. Връзката е взаимен компромис и разбиране, а различията са най-чаровното в нея. Така че, когато другия път се скарате за мач, нека в съзнанието ви да изникне най-хубавият ви момент заедно. Всеки миг заедно, дори гледането на мач, може да е споделено преживяване, полезно за връзката.

Цветина е запален фен на анимационните герои и в свободното си време обича да ги рисува. Играе баскетбол, бокс и футбол. Любознателна, весела и позитивна. Обича да чете и да пътува, като според нея двете са един вид синоними.

Мъжката зона