Франция отпуска 20 милиона евро за велосипедисти

Любопитно

Франция предлага 50 евро, за ремонт на велосипеда, информира Le Figaro. Този пакет, който ще бъде използван само в сервизи, посочени в списък на онлайн платформа, е част от план, на стойност 20 милиона евро, за да се насърчат французите да отиват към работните си места, въртейки педалите.

„Насърчете французите да вземат велосипеда, а не метрото“, е лозунгът на правителството, което разработва арсенал от мерки за насърчаване използването на колелата от 11 май.

Така държавата ще предложи пакет от 50 евро, предназначен за основен ремонт на велосипед – смяна на верига, спирачка, гума, в сервизи, които ще бъдат включени в списък, качен на интернет сайта на федерацията на велосипедистите и на специална платформа.

„Увеличение на велосипедите по улиците през периода на изолация, за да се насърчат хората да изберат този начин на пътуване“, обяснява министърът на екологията Елизабет Борн пред Le Parisien.

„Целта е от 11 май французите, които имат желание, да разполагат с един такъв в добро състояние“, обяснява Виржил Кайе, генерален делегат на Съюза за спорт и велоспорт.

Мъжката зона