Формула 1 стартира с Гран При Австрия

Любопитно

Най-престижната автомобилна надпревара – Формула 1, се завръща в света на спорта, след като първите девет старта от календара бяха официално отложени или отменени в резултат на глобалната здравна криза.

Първо за сезон 2020 ще е състезанието за Голямата награда на Австрия, което може да бъде проследено в ефира на Diema Sport и онлайн в стрийминг платформата Play Diema Xtra.

Любителите на високите скорости ще могат да видят първите три тренировки – в петък, 3 юли, в 12:00 ч. и 16:00 ч, както и събота, 4 юли, от 13:00 ч. Квалификацията за място също по традиция е в събота – от 16:00 ч., когато ще стане ясна и стартовата решетка за състезанието.

Зрителите ще могат да му се насладят пряко по Diema Sport в неделя, 5 юли, от 16:10 ч., а два часа по-късно ще разберем кой е новият победител в надпреварата. В понеделник всеки, пропуснал събитията от предходния ден, ще има шанс да компенсира с вълнуващ обзор, а във вторник е изданието на Формула 1 Екстра, което обобщава всичко случило през уикенда.

На 12 юли от 16:10 ч., само седем дни след Голямата награда на Австрия, предстои нова порция забавление с втория кръг от любимото автомобилно състезание, който отново ще се проведе на „Ред Бул Ринг“ в подножието на Алпите.

Седмица по-късно – на 19 юли, пък спортните фенове ще могат да видят надпреварата за Гран При на Унгария с обещание за повече от интригуващи сблъсъци.

Мъжката зона