Фестивалът на меда идва в дерето

Интересно

Меден фестивал, наречен „Ще се срещнем с пролетта с вълшебния бръмча на пчелите!“Той е организиран на 22 март в чата. Символичен повод на събитието, инициирано от Музея на местната ера и регионалния клон на пчеларския съюз „Ludogoretskaya Bee 2022“, е енорията на първата пролет, каза градската културна институция, цити BTA.

Фестивалът на мед ще се проведе в къщата на къщата на Анания Явашов. Началото на събитието, в 10:00, от тържественото водоснабдяване за здравето на пчелните колонии и техните собственици, ще постави отец Дмитрий Терзи. В двора на къщата ще бъде организирана стойка с различни сортове Ludogoretsky Honey, от които всеки може да опита различни пчеларски продукти, пчелен инвентар и горещ чай с мед. За посетителите ще бъдат организирани игри с надпис „Здраве – желанието на сърцето ни!“. Председателят на Регионалния съюз на пчеларите Славейко Рашев ще проведе познавателни разговори по темите на „Пчела – необходимост, приятел и помощник човек“ и „Медът не е лекарство, а лекува“.

„Приготвихме много изненади и сладки изкушения за нашите гости“, каза проф. Д-р Росица Анджев.

Гостите също ще могат да се запознаят с изложбата „Любов – това …“ с пощенските картички от покойния XIX – ранен XX век от колекцията на музеите, организирани в навечерието на Tryphon Day и Деня на Свети Валентин на втория Етаж на къщата на Анания Явашов –музей.

Ръководителите на община на отряда, Регионалната администрация, Фондът за селскостопански език, както и жителите на община на бъбривите, партньори и приятели на североизточните пчелари бяха поканени на празника.

Според регионалната администрация в звеното, към 1 януари тази година, в региона са регистрирани 771 апирии с 45 546 пчелни колонии. Не е известно обаче колко от тях действат, тъй като често след прекратяването на дейността собствениците на гипириите не ги изписват извън регистъра, заяви регионалната администрация.

Валентина Френкева, директор на регионалния селскостопански отдел, заяви, че според регистъра в селскостопанските администрации 223 земеделски производители, ангажирани с пчеларството, са регистрирани в бъбривия, за 2021/2022 г., икономическа година и 215 за 2022/2023 г. икономическа година.

Мъжката зона