Джеймс Дийн се завръща в киното 64 години след смъртта си

Любопитно

Повече от 60 години след смъртта си, филмовата легенда Джеймс Дийн се завръща на екрана благодарение на специални ефекти, които пресъздават образа му от стари кадри и фотографии.

Дийн, който загина на крехката възраст 24 години в автомобилна катастрофа през 1955 г., ще се появи посмъртно в екшън-драмата за Виетнамска война “Finding Jack”, съобщи Hollywood Reporter.

Продуцентската къща „Magic City Films“ е получила правата да използва образа на Дийн от семейството му за екранна адаптация на романа на Гарет Крокър от 2008 г.

Книгата разказва историята на американски военни кучета, които са били използвани и по-късно изоставени във Виетнам.

Дийн става световноизвестна звезда през 50-те години на миналия век с ролята си в „Бунтовник без кауза“ и „На изток от Едем“, преди животът му да бъде отнет, въпреки че остава знаменита младежка икона и трайно в сърцата на феновете си.

Неговата роля в новия филм е като Роган, описан от продуцентите като второстепенна роля.

„Търсихме навсякъде перфектния герой, за да изобразим Роган, който има някои изключително сложни черти на характера. След месеци проби заложихме на Джеймс Дийн“, каза сърежисьорът Антон Ернст.

Образът на Дийн ще бъде пресъздаден чрез компютърно генерирани изображения (CGI) с помощта на архивни кадри и снимки, докато друг актьор ще предостави своя глас.

Но концепцията не беше посрещната с всеобщо одобрение, като звездата от „Капитан Америка“ Крис Еванс туитва:

„Това е ужасно. Може би скоро ще можем да си намерим компютър, който да ни нарисува нов Пикасо“.

Филмът, по който трябва да започнат снимки скоро, предстои да излезе следващия ноември. Производителите му се надяват, че технологията ще бъде използвана, за да върне други починали звезди на екран в нови роли.

Мъжката зона