Джейми Фокс става Майк Тайсън

Любопитно

Джейми Фокс потвърди, че „ще изиграе Майк Тайсън“ в биографичния филм за емблематичния боксьор и че започва интензивен режим на тренировки, за да влезе във форма.

За първи път се заговори през 2014 г., че 52-годишната звезда може да поеме ролята на бившия боксьор в тежка категория.

Фокс ще трябва да се подложи на жестоки тренировки, за да се опита да наподоби физиката на Тайсън. Той сподели: „Всеки ден правя 60 дърпания, 60 клякания, 100 лицеви опори…“

Фокс обаче е уверен, че толкова много ще заприлича на бившия шампион – който стана най-младият боксьор, спечелил титла в тежка категория на 20 години, и все още държи рекорда – във филма, че феновете ще го бъркат с 53-годишната легенда по улиците.

Режисьорът Мартин Скорсезе по-рано даде индикации, че е свързан с проекта, но все още не се знае дали ще участва.

Още през септември 2017 г. бе съобщено, че Фокс, който е носител на награда „Оскар“ за образа си на музикалната звезда Рей Чарлз, е постигнал споразумение за ролята на Тайсън в биографичния филм.

Освен неговите боксьорски постижения, в живота на Майк има и редица негативни събития. Той беше осъден за изнасилване през 1992 г. и получи забрана да се боксира, след като отхапа парче от ухото на съперника си Ивендър Холифийлд по време на мач през 1997 година.

Мъжката зона