Дори и най-простите храни могат да са афродизиаци

Man’s World

Оказва се, че най-простите и най-често срещани храни са афродизиаци. Помагат ли те за решаване на сексуални проблеми, разказва психологът и сексолог Сергей Ланг в интервю за радио Спутник.

Много продукти могат да се считат за афродизиаци, тоест помагат за увеличаване на сексуалното желание и потентност, но всеки трябва да избере нещо свое, казва сексологът Сергей Ланг.

Това могат да бъдат най-често срещаните продукти, които използваме в ежедневието си, например добре познатата салата от рукола, цитира интервюто РИА Новости.

„Рукола е афродизиак, който се използва от древни времена за повишаване на либидото и потентността. Но като цяло самото растение е богато на витамини, така че има добър ефект върху имунната система. По принцип може да се използва като афродизиак ежедневно, както и всички морски дарове и октоподи. Кафето също се смята за афродизиак“, твърди Сергей Ланг.

Той отбелязва, че няма универсални лекарства – различните организми могат да реагират различно на един и същ продукт.

„Всеки човек по много начини избира афродизиак за себе си. Не може да се каже, че ако рукола е афродизиак, тогава това ще бъде полезно за всеки човек и ще му донесе желания ефект. Необходимо е да се вземат предвид характеристиките на тялото. Точно както има хиляди лекарства за главоболие, следователно всеки има нужда от своето“, обяснява сексологът.

В същото време според него използването на афродизиаци само за решаване на проблеми от сексуален характер не е достатъчно – това може да стане само допълнение, но не и основно средство.

„Не може да се каже, че ако една брачна двойка има проблем в сексуалните отношения, а след това с помощта на афродизиаци, те ще решат тези проблеми. Сексуалното желание идва от главата, от вътрешната връзка, от здравето. Следователно е необходимо да се решат редица други проблеми, за да се използва афродизиак. Той е допълнение, но не и решение на основния проблем“, сигурен е Сергей Ланг.

Мъжката зона