Disney подготвя игрална версия на хитовата анимация „Херкулес“

Ти и Тя

Компания Disney подготвя игрална версия на хитовата си анимация „Херкулес“, съобщи Contactmusic, позовавайки се на Hollywood Reporter.

Римейкът ще бъде продуциран от Джо и Антъни Русо, които са режисирали няколко филма от кинематографската вселена на Marvel, в това число „Отмъстителите: Краят“.
Сценарият е поверен на Дейв Калахъм („Непобедимите“).

В анимацията от 1997 г. героят от древногръцката митология Херкулес говореше с гласа на Тейт Донован. Персонажи озвучаваха също Джеймс Удс и Дани де Вито.

Наскоро феновете на певицата Ариана Гранде лансираха онлайн петиция с искане озвучаването на Мегара – централния женски персонаж, да бъде поверено на тяхната любимка.

Засега с продукцията се свързват имената на Райън Гослинг и Идрис Елба. На този етап остава неясно дали игралната версия ще съдържа музикални елементи като оригинала. Имайки предвид, че сценарият е поверен на Калахъм обаче, зрителите могат да очакват изобилие от екшън.

„Херкулес“ е поредната осъвременена версия на анимационни класики на Disney след „Лейди и Скитника“, „Дъмбо“, „Цар Лъв“, „Аладин“ и „Красавицата и Звярът“. Наскоро компанията оповести, че планира и игрална версия на „Робин Худ“.

Мъжката зона